Μακρυχέρης σε νοσοκομείο

Μακρυχέρης νεαρός συνελήφθη, το πρωί της Κυριακής 10 Μαΐου 2009, σε παράπλευρο δρόμο της περιφερειακής οδού επειδή, λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε αρπάξει την τσάντα ασθενούς που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (Δυτικών Συνοικιών) της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αστυνομία, η τσάντα περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα, φωτογραφική μηχανή και μικροποσό. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και άρχισε την έρευνα γύρω από το νοσοκομείο όπου συνελήφθη, τελικά, ο 29χρονος δράστης. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

Με την ευκαιρία της σύλληψής του, η αστυνομία θυμίζει ότι, καλό είναι, όταν πηγαίνουμε στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων να μην παίρνουμε μαζί μας τιμαλφή, αλλά μόνον το χρηματικό ποσό το οποίο εκτιμούμε ότι θα χρειαστούμε και να το τοποθετούμε στις εσωτερικές τσέπες των ρούχων μας κι όχι σε τσάντες. Κι αν χρειαστεί να κουβαλούμε τσάντα, να μην την αφήνουμε σε κοινόχρηστους χώρους, ούτε πάνω σε τραπεζάκια σε θαλάμους, αλλά να την εμπιστευόμαστε σε οικείους μας, ή να την κρατούμε πάντα μαζί μας.

Στην περίπτωση που χρειαστεί κάποιος να νοσηλευθεί, η αστυνομία επισημαίνει ότι καλό θα ήταν να κλειδώσει, χρήματα και τιμαλφή, στο χρηματοκιβώτιο ή τους φοριαμούς του ιδρύματος, ή, στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δε γίνεται, σε συνεννόηση και με τους υπόλοιπους ασθενείς του θαλάμου, να απομακρύνονται εκ περιτροπής. Εάν, δε, διαπιστώσει ότι κάποιος κινείται ύποπτα στους θαλάμους να ειδοποιεί το νοσηλευτικό προσωπικό και αν πέσει θύμα κλοπής, να μη διστάσει να φωνάξει δυνατά για βοήθεια, αν δει το δράστη να απομακρύνεται.

Σχόλια