Μια του ληστή, δύο του ληστή, τρεις και την κακή του μέρα...

Συνελήφθη ο "ληστής των Νέων Επιβατών". Είχε ληστέψει ζαχαροπλαστείο κι είχε φύγει με... διερχόμενο ταξί κι είχε αρπάξει την τσάντα γυναίκας, μέσα από το αυτοκίνητό της, την ώρα που εκείνη περίμενε, σε διασταύρωση, το σηματοδότη, να ανάψει "πράσινο"! Πρόκειται για 37χρονο ελληνικής υπηκοότητας, για τον οποίο στάθηκε μοιραία η τρίτη του ληστεία!
Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Κυριακής 3 Μαΐου 2009, ο 37χρονος, κινούνταν στη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής. Σε κάποια στιγμή, στα πράσινα φανάρια, μπήκε στο Ι.Χ. γυναίκας και σε... στιλ φαρ ουέστ, προσπάθησε να της αρπάξει τα χρήματά της. Οδηγοί που ακολουθούσαν είδαν το τι συνέβαινε κι έσπευσαν να βοηθήσουν τη γυναίκα. Ο δράστης το έβαλε στα πόδια, χωρίς να πάρει τίποτα. 
Με βάση την περιγραφή που έδωσαν, στους αστυνομικούς, οι οδηγοί και η γυναίκα, άρχισαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του. Έτσι, το ίδιο βράδυ, συνελήφθη -στα πλαίσια του αυτοφώρου- στους Νέους Επιβάτες. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση, κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 3 Μαΐου 2009, διέπραξε συνολικά δύο ληστείες και μία απόπειρα. 
Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες της Πρωτομαγιάς, μπούκαρε σε ζαχαροπλαστείο στην περιοχή της Περαίας, άρπαξε, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, χρηματικό ποσό και τράπηκε σε φυγή (σταμάτησε διερχόμενο ταξί και μπήκε σε αυτό). Επίσης, απογευματινές ώρες της 2 Μαΐου 2009, στο 23ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας, εκμεταλλευόμενος διακοπή πορείας οχήματος το οποίο οδηγούσε 27χρονη, μπήκε από την πόρτα του συνοδηγού και αφού άρπαξε, με απειλή αιχμηρού αντικειμένου, χρηματικό ποσό, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο δράστης οδηγήθηκε, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2009, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για ληστείες κατά συρροή και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Σχόλια