Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιαστών διακινητών λαθρομεταναστών


Κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών, που εκβίαζε συγγενείς λαθρομεταναστών για να παίρνει χρήματα, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Το κύκλωμα ξεσκέπασε 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος δεν άντεξε να ζει σε καθεστώς εκβιασμών και με μέλλον αβέβαιο. Έτσι, βρήκε τη δύναμη, να πάει, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 28 Απριλίου 2008, στα γραφεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και να καταγγείλει ότι τα μέλη του κυκλώματος κρατούσαν τρεις συγγενείς τους και τον εκβίαζαν, να τους δώσει από 2.000 ευρώ για κάθε όμηρο, για να τους αφήσουν ελεύθερους!
Ο νεαρός αλλοδαπός έδωσε στην αστυνομία όσα στοιχεία είχε για τη δράση του κυκλώματος. Τους είπε ότι μέλη του κυκλώματος ήταν, επίσης, αλλοδαποί, που αναλάμβαναν να περάσουν, από την παραμεθόριο περιοχή των Σερρών, τους λαθρομετανάστες, να τους επιβιβάσουν σε αυτοκίνητα και να τους οδηγήσουν σε αποθήκες των Διαβατών, όπου, ουσιαστικά, τους κρατούσαν ομήρους. Έτσι, η αστυνομία, έστησε επιχείρηση σύλληψης των δραστών κι έκανε έφοδο στα σημεία που τους υπέδειξε ο νεαρός.
Σε Διαβατά και Σέρρες συνελήφθησαν, μετά από την οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνολικά οκτώ άτομα ηλικίας από 26 έως 42 ετών.
Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για "επταμελή εγκληματική ομάδα", η οποία, "είχε διαρκή δράση με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, δομημένη οργάνωση και μέλη με διακριτούς ρόλους".
Η εξάρθρωση του κυκλώματος άρχισε το πρωί της Τρίτης 28 Απριλίου 2009. Τότε, μέλος της οργάνωσης, παρέλαβε από αφύλακτη διάβαση της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, έξι λαθρομετανάστες, τρεις από τους οποίους μεταφέρθηκαν. με τη βοήθεια των συνεργών του, σε άγνωστο τόπο και οι υπόλοιποι τρεις σε σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο στα Διαβατά. Μετά από επικοινωνία με τον 27χρονο αλλοδαπό, απαίτησαν εκβιαστικά το ποσό των 2.000 ευρώ για κάθε άτομο, προκειμένου να ελευθερώσουν τους τρεις συγγενείς του.
Ήταν τότε που ο νεαρός αλλοδαπός δεν άντεξε κι αποφάσισε να τα πει όλα στην αστυνομία Οι αστυνομικοί τον χρησιμοποίησαν για δόλωμα: Τον έστειλαν στη συνάντηση που είχαν ορίσει, πίσω από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης κι οι ίδιοι έστησαν ενέδρα. Εκεί συνέλαβαν, επ’ αυτοφώρω μέλος του κυκλώματος και έναν 31χρονο συνοδό του, για τον οποίο η αστυνομία δεν έχει επακή στοιχεία και συνεχίζει τις έρευνες.
Στη συνέχεια εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε διάφορα σημεία και τα υπόλοιπα έξι μέλη της οργάνωσης.
Η αστυνομία κατάσχεσε, συνολικά, πέντε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές των λαθρομεταναστών και τις μετακινήσεις των μελών της εγκληματικής ομάδας, συσκευές κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, 3.350 ευρώ, δύο φυσίγγια, ένα σπρέι με αναισθητικό αέριο, ένα στιλέτο κι ένα κυνηγετικό μαχαίρι.
Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων τριών λαθρομεταναστών. Εξετάζεται ακόμη η τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Σχόλια

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.