Απάτη 161.000 ευρώ από επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης

Ρήμαξε τις... τράπεζες 46χρονος επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη. Έπαιρνε το ένα καταναλωτικό δάνειο πίσω από το άλλο, με ψεύτικα στοιχεία. Χρέωνε ανυποψίαστους πολίτες που καλούνταν να ξεπληρώσουν δάνεια τα οποία δεν είχαν πάρει ποτέ! Συνελήφθη, όμως, το μεσημέρι της Τρίτης 26 Μαΐου 2009, μέσα σε υποκατάστημα τράπεζας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας, την ώρα που προσπαθούσε να πάρει ανοικτό καταναλωτικό δάνειο ύψους 50.000 ευρώ.
Ο 46χρονος για τη συναλλαγή του αυτή χρησιμοποιούσε εκκαθαριστικό σημείωμα το οποίο είχε υφαρπάξει από εφορία, πλαστή βεβαίωση εργοδοσίας και πλαστό δελτίο ταυτότητας. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 46χρονος, με τον ίδιο τρόπο δράσης και χρήση δέκα διαφορετικών πλαστών δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, στα οποία είχε κολλήσει τη φωτογραφία του, κατάφερε να εκταμιεύσει καταναλωτικά δάνεια συνολικού ύψους 160.990 ευρώ καθώς και να εκδώσει δύο πιστωτικές κάρτες με μεγάλο όριο ανάληψης, από διάφορα τραπεζικά καταστήματα Θεσσαλονίκης και Αθήνας. 
Μάλιστα, είχε προσπαθήσει να βγάλει δάνεια κι από άλλα τραπεζικά ιδρύματα, συνολικού ύψους 354.000 ευρώ, μόνον που οι αιτήσεις του απορρίφθηκαν, για διάφορους λόγους. 
Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε γραφεία εταιρείας που διατηρεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα, μία πιστωτική κάρτα και δύο βιβλιάρια καταθέσεων με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας -που καμία σχέση δεν είχαν με τα πραγματικά του στοιχεία ταυτότητας- καθώς και μία φορητή μονάδα αποθήκευσης δεδομένων. 
Η αστυνομία εξετάζει την περίπτωση να έχει εκταμιεύσει κι άλλα δάνεια. Επίσης ερευνάται η γνησιότητα των προσωπικών εγγράφων του 46χρονου (ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια ικανότητας οδήγησης). 
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης 27 Μαΐου 2009, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχόλια