"Κομπίνα" 110.000 ευρώ, από προϊσταμένη του Ταμιευτηρίου

Σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων καταδικάστηκε ανώτερη υπάλληλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, για διακεκριμένη υπεξαίρεση στην υπηρεσία και διακεκριμένη πλαστογραφία, αδικήματα που διαπράχθηκαν κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπάλληλος(υπηρετούσε ως προϊστάμενη διαδοχικά στα τμήματα χρηματαποστολών και συναλλαγών του κεντρικού καταστήματος της Θεσσαλονίκης) «έβαζε χέρι» στο ταμείο. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι "ιδιοποιήθηκε παράνομα και με ιδιαίτερα τεχνάσματα", 110.000 ευρώ, στο χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2000 έως το Φεβρουάριο του 2002.
Πάντα σύμφωνα με τη δικογραφία, η προϊσταμένη παρακρατούσε το... περίσσευμα από όλα τα ταμεία των ταχυδρομικών γραφείων του νομού Θεσσαλονίκης κι έπειτα από μερικές ημέρες επέστρεφε ένα μικρό μέρος του ποσού. Έψαχνε κι έβρισκε μεγάλα περισσεύματα, συμπλήρωνε νέα παραστατικά, με μικρότερα ποσά και η διαφορά κατέληγε στην τσέπη της. Μάλιστα, για να "θολώσει τα νερά", συμπλήρωνε σχεδόν πάντα για τα περισσεύματα πλαστά παραστατικά κι άλλαζε τα ταμεία από τα οποία προερχόταν, έτσι ώστε αν κάποιος κάποια στιγμή έκανε έρευνα, να... μπερδευτεί.
Στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να βάλει τα χρήματα στην τσέπη της, αλλά... διευκολύνονταν προς το παρόν και θα τα επέστρεφε αργότερα -όπως κι έκανε.
Η καταδικασθείσα άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερη με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.

Σχόλια