Τους έβγαζαν στη ζητιανιά!

Έφερναν συμπατριώτες τους με κινητικά προβλήματα στην Ελλάδα και τους έβαζαν να ζητιανεύουν στους δρόμους! Η απίστευτα απάνθρωπη αυτή ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, με τη σύλληψη ζευγαριού αλλοδαπών στην Τούμπα.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, αστυνομικοί της Αμέσου Δράσεως και της ομάδας Ζήτα ενημέρωναν τους προϊσταμένους τους ότι είχαν αυξηθεί οι ζητιάνοι με αναπηρίες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Και, κατά μία διαβολική σύμπτωση, ήταν όλοι μιας εθνικότητας.
Εκεί ανέλαβαν δράση οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Παρακολούθησαν τους ζητιάνους και διαπίστωσαν ότι όλοι ξεκινούσαν κι όλοι κατέληγαν σε ένα σπίτι στην Τούμπα, όπου ζούσε ένα ζευγάρι. Έτσι, το πρωί του Σαββάτου 11 Απριλίου 2009, συνέλαβαν τον 54χρονο με τη 48χρονη γυναίκα του, την ώρα που επιβίβαζαν στο αυτοκίνητό τους, τρεις ομοεθνείς τους, άτομα με αναπηρίες.
Το δρομολόγιο που θα ακολουθούσαν, ήταν γνωστό: Μοίραζαν τα άτομα αυτά σε δρόμους και προαύλια εκκλησιών και τα έβαζαν να ζητιανεύουν. Το μεσημέρι ακολουθούσαν την αντίθετη πορεία, προς το διαμέρισμα κι εκεί, τους έπαιρναν τα χρήματα.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, το ζευγάρι υπόσχονταν στους ανάπηρους ζητιάνους ότι θα τους έβαζαν σε ιδρύματα στη χώρα μας και θα τους εξασφάλιζαν νόμιμη διαμονή. Τους υπόσχονταν ότι, έως ότου τακτοποιηθεί η υπόθεσή τους, θα τους εξασφάλιζαν τροφή και στέγη κι έτσι τους έπειθαν να ζητιανεύουν. Στην πραγματικότητα, όμως, ο σκοπός τους ήταν να μαζέψουν τα χρήματα τα οποία συγκέντρωναν τα άτομα με αναπηρίες, από την ελεημοσύνη των Θεσσαλονικέων.
Εναντίον του ζευγαριού σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων και εξώθηση σε επαιτεία Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα και αντιμετωπίζουν βαριές ποινές.

Σχόλια