Επτά συλλήψεις για ναρκωτικά

Επτά συλλήψεις έγιναν, το βράδυ της Τετάρτης 22 Απριλίου 2009 και τα ξημερώματα της Πέμπτης 23 Απριλίου 2009, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, για ναρκωτικά. Όλοι οι συλληφθέντες πουλούσαν ναρκωτικά και, μάλιστα, στις δύο περιπτώσεις από αυτές, θεωρούνται μέλη διεθνών κυκλωμάτων διακίνησης: Ένας 24χρονος που διακινούσε κοκαΐνη στην Τούμπα κι ένας αλλοδαπός, με μεθαδόνη, στον οποίο είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα, καθώς αναζητούνταν μέσω της συνθήκης Σέγκεν.
Συγκεκριμένα, επειτα από πληροφορίες, η αστυνομία έστησε οργανωμένη επιχείρηση, τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 22 Απριλίου 2009, στην περιοχή της Τούμπας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός διότι κατείχε 359,7 γραμμάρια κοκαΐνη. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τέσσερα άτομα, ηλικίας 28 έως 56 ετών, με ελληνική υπηκοότητα, να προβαίνουν σε μεταξύ τους συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών. Σε σωματικό έλεγχο που τους έγινε καθώς και σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 5,5 γραμμάρια ηρωίνη, δυο γραμμάρια χασίς, 108 ναρκωτικά δισκία και 32 χάπια που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν επίσης 600 ευρώ προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους κι ένα δακρυγόνο σπρέι. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Η περίπτωση η οποία ακόμη ερευνάται, έχει ως εξής: Το βράδυ της Τετάρτης 22 Απριλίου 2009, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός, διότι σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, 310,05 γραμμάρια μεθαδόνης και 17 ναρκωτικά χάπια. Από την αστυνομική έρευνα μέσω SCHENGEN, προέκυψε ότι του είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα.
Τέλος, ξημερώματα της Πέμπτης 23 Απριλίου 2009, στα Διαβατά, συνελήφθη 22χρονος με ελληνική υπηκοότητα, διότι κατείχε συνολικά 99 δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Σχόλια