Έρευνα για καταγγελία κακοποίησης

Ένορκη διοικητική εξέταση διενεργεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, μετά την καταγγελία 20χρονου ομογενή, σύμφωνα με την οποία κακοποιήθηκε από αστυνομικούς. Ο νεαρός οδηγούσε μηχανάκι μικρού κυβισμού, τα ξημερώματα της Τρίτης 7 Απριλίου 2009, όταν αστυνομικοί, που είχαν κάνει μπλόκο στην οδό Γιαννιτσών, του έκαναν σήμα να σταματήσει. Ο νεαρός δε σταμάτησε και, αντίθετα, ανέπτυξε ταχύτητα.
Τον καταδίωξαν αστυνομικοί και, σύμφωνα με την καταγγελία του, όταν τον ακινητοποίησαν, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, τον χτύπησαν.
Γεγονός είναι ότι ο νεαρός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο -για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου, φέρει εκχυμώσεις στο πρόσωπο και υπάρχει η πιθανότητα να έχει υποστεί ελαφρά διάσειση.
Από την αστυνομία δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το παραμικρό για το περιστατικό, παρά μόνον ότι διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα έχει ενημερωθεί εισαγγελέας, ο οποίος αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ και, στη συνέχεια, υπάρχει περίπτωση να ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σχόλια