Στη φάκα δύο ληστές

Δυο νεαροί οι οποίοι λήστευαν όσους έκαναν αναλήψεις μεγάλων ποσών από τράπεζες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία. Πρόκτειται για δύο νεαρούς ελληνικής υπηκοότητας, ηλικίας 21 και 26 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δυο νεαροί, μαζί με τρεις συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, παρακολουθούσαν άτομα που προέβαιναν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών από τραπεζικά υποκαταστήματα με σκοπό να τους ληστέψουν, ή να αρπάξουν τα χρήματα αν τα άφηναν στο αυτοκίνητό τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, σε δύο περιπτώσεις οι ανωτέρω άρπαξαν το συνολικό ποσό των 26.000 Ευρώ.
Από την κατοχή του πρώτου κατασχέθηκε ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες, καθώς επίσης και τρία βιβλιάρια καταθέσεων, συνολικού ύψους 37.309,92 Ευρώ προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες, όλα επ' ονόματι της συζύγου του. Σημειώνεται ότι ο 26χρονος είναι ήδη έγκλειστος σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Χώρας.
Η αστυνομία εξετάζει τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Σχόλια