Στο διαδίκτυο όλοι οι νόμοι

Με ένα κλικ όλοι οι νόμοι στις οθόνες σας! Από σήμερα Τρίτη 15 Απριλίου 2009, λειτουργεί μια ιστοσελίδα από την οποία όποιος θέλει μπορεί να πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες όποιου νόμου τον ενδιαφέρει! H ηλεκτρονική βάση δεδομένων e-themis, που αποτελεί ουσιαστικά ένα προηγμένο τεχνολογικά εργαλείο διαχείρισης, αρχειοθέτησης και διάχυσης της νομοθεσίας στο ευρύ κοινό, συνεχίζει το έργο του Διαρκή Κώδικα Νομοθεσίας. Παρέχει την δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο, ηλεκτρονικά πλέον, της εύκολης και γρήγορης αναζήτησης της ελληνικής νομοθεσίας.
Στο δικτυακό τόπο e-themis.gov.gr o επισκέπτης μπορεί να βρει το σύνολο της ελληνικής νομοθεσίας, από τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους, κατηγοριοποιημένη σε 40 θεματικές ενότητες με τους αντίστοιχους νόμους, διατάγματα και κανονιστικές αποφάσεις, όπως δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, υπηρεσία που παρέχεται στο κοινό για πρώτη φορά και μάλιστα δωρεάν.
Υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα ολοκληρωμένης πρόσβασης σε κάθε είδους νομική πληροφορία, μέσω ενός πληροφορικού συστήματος διαρκούς επικαιροποίησης, που υποστηρίζεται από την αρμόδια υπηρεσία.
Έτσι, δίδεται η δυνατότητα πρόσβασης στη νομοθετική παραγωγή σε ένα ευρύτατο φάσμα από χρήστες, όχι μόνο του νομικού κόσμου αλλά και της διοίκησης, του εμπορίου, της οικονομίας, της έρευνας.

Σχόλια