Κινέζικη μαφία στη Θεσσαλονίκη;

Κύκλωμα διακίνησης πλαστών διαβατηρίων, από την Κίνα, εξάρθρωσαν οι αρχές, στη Θεσσαλονίκη όμως, σύμφωνα με πληφορορίες, δεν κλείνουν την υπόθεση. Πιστεύουν ότι το κύκλωμα δεν περιορίζονταν μόνον στο να προμηθεύουν, με το αζημίωτο, με διαβατήρια, τους Κινέζους λαθρομετανάστες της Θεσσαλονίκης. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν από το γεγονός ότι, στο διαμέρισμα το οποίο χρησιμοποιούσε η σπείρα στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε και ένα πιστόλι τύπου Ζάσταβα.
Κι όχι μόνον το πιστόλι, αλλά αρκετά πλαστά ευρώ, καθώς και κάποια άλλα ευρήματα, για τα οποία δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, οδηγούν τους άνδρες της Ασφάλειας στο συμπέρασμα ότι το κύκλωμα ασχολούνταν και με "άλλες" δουλειές. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζει "γιάφκα" το διαμέρισμα το οποίο χρησιμοποιούσε η σπείρα με τα πλαστά διαβατήρια και βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις του σταθμού των ΚΤΕΛ "Μακεδονία".
Την ώρα της εφόδου μέσα στο διαμέρισμα της περιοχής Σφαγείων βρίσκονταν δύο λαθρομετανάστες. Ως ενεχόμενοι στην υπόθεση, το απόγευμα της Τετάρτης 1 Απριλίου 2009 συνελήφθησαν δύο άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 25, 28 και 30 χρόνων, κινεζικής καταγωγής. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά τη σύλληψη της γυναίκας, η οποία είχε πάει στο γραφείο των ΕΛΤΑ, στην Κατερίνη, για να παραλάβει 18 πλαστά διαβατήρια, τα οποία της είχαν ταχυδρομήσει μέλη του κυκλώματος που δρουν στην Κίνα.

Σχόλια