Δίκη για παιδεραστία

Απίστευτα πράγματα ειπώθηκαν σε δίκη για παιδεραστία, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης. Τα δημοσιοποιεί, στο Blog του (lefteria), ο blogger Μπαρμπανίκος. Στο εδώλιο κάθισαν γιαγιά, παππούς και θεία δυο παιδιών που έπεσαν θύματα βιασμού από τον πατέρα τους και, μάλιστα, κόλλησαν αφροδίσιο νόσημα!
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Τα δυο παιδιά ήταν ηλικίας δύο και έξι χρόνων το 2002, όταν ζούσαν το μαρτύριό τους: Ο πατέρας τους τα βίαζε, διαδοχικά. Η μητέρα τους, γνώριζε τι συνέβαινε. Όμως δεν τολμούσε να μιλήσει, επειδή φοβόταν! Κι όταν, η γιαγιά των παιδιών, έμαθε τι συνέβαινε, ούτε κι αυτή μίλησε, φοβούμενη ότι θα... διαλύονταν η οικογένεια της κόρης της!
Τα νέα, όμως, διέρρευσαν στη θεία των παιδιών -αδελφή της μάνας. Εκείνη έσπασε το νόμο της σιωπής. Κατήγγειλλε το γεγονός στην αστυνομία και ο "πα-τέρας" συνελήφθη.
Να, όμως, που το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απάλλαξε τον φερόμενο ως δράστη! Κι αυτό, επειδή η γιαγιά των παιδιών, είχε πειστεί πως "τα πράγματα θα διορθώνονταν" και, καθώς έβλεπε πως, για τη σιωπή της, κινδύνευε και η κόρη της, αποφάσισε να κρύψει κάποιες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες -κάτι που οδήγησε στην αθώωση του κατηγορούμενου.
Ποιος, όμως, θα περίμενε ότι ο φερόμενος ως δράστης θα περνούσε στην αντεπίθεση; Μήνυσε πεθερά, πεθερό και κουνιάδα και τους έστειλε στο εδώλιο, ζητώντας... 600.000 ευρώ, ως χρηματική αποζημίωση!
Σε αυτήν τη δίκη, όμως, κλήθηκαν να καταθέσουν μικροβιολόγος και κοινωνική λειτουργός, που παρακολουθούσαν τα παιδιά(ο πρώτος για το θέμα του αφροδισίου νοσήματος κι η δεύτερη για την ψυχολογική τους στήριξη). Οι καταθέσεις τους ήταν καταδικαστικές για τον μηνυτή και αθωωτικές για το ζευγάρι των παπούδων και τη θεία των παιδιών. Καταλυτική στάθηκε και η κατάθεση γνωστού ιδιωτικού αστυνομικού, τον οποίο αρχικά είχε προσλάβει η θεία των παιδιών, για να συγκεντρώσει στοιχεία, όμως εκείνος βρέθηκε στο... πλευρό του πατέρα! Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, παραδέχτηκε ότι δεν είχε ερευνήσει ενδελεχώς και δε γνώριζε τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι των δύο παιδιών!
Τελικά, παππούς, γιαγιά και θεία αθωώθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και δεν αποκλείεται ο πατέρας των παιδιών να ξανακαθίσει στο εδώλιο -αν ασκηθεί αναίρεση στην αρχική απόφαση.

Σχόλια