Νέα υπόθεση με κάρτες-κλώνους

Νέα υπόθεση με πιστωτικές κάρτες-κλώνους, ανακάλυψε το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα, μέλη διεθνούς κυκλώματος που δημιουργούν τέτοιες κάρτες και ρημάζουν τους λογαριασμούς πελατών διάφορων τραπεζών.
Το κύκλωμα παγιδεύει ΑΤΜ Τραπεζών, υποκλέπτει τα δεδομένα των τραπεζικών καρτών και των αντίστοιχων κωδικών πρόσβασης(ΡΙΝ) και αντιγράφει τα κλαπέντα στοιχεία σε πλαστές κάρτες-κάρτες κλώνους(η μέθοδος ονομάζεται «SKIMMING»). Στη συνέχεια, μέλη του κυκλώματος, χρησιμοποιούν τις πλαστές κάρτες για να κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ των Τραπεζών. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης 28 Απριλίου 2009, ασχολούνταν με την παγίδευση των ΑΤΜ. Τοποθετούσαν ειδικές συσκευές, στη σχισμή των μηχανημάτων όπου μπαίνουν οι κάρτες, για να αντιγράψουν τα στοιχεία τους.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο κέντρο της Θεσσαλονίηκς, έναν 44χρονο αλλοδαπό, που κινούνταν "περίεργα", από τράπεζα σε τράπεζα. Τον παρακολούθησαν και διαπίστωσαν ότι, χρησιμοποιώντας κάρτες κλώνους, έκανε συνεχώς αναλήψεις. Έτσι τον συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 44χρονος είχε για συνεργό του 27χρονο ομοεθνή του. Οι δυο τους είχαν φθάσει στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τρίτης 28 Απριλίου 2009, και προσπάθησαν -χωρίς επιτυχία- να προβούν σε αναλήψεις επιπλέον 26.000 ευρώ. Μετά από επισταμένες αναζητήσεις, ο 27χρονος εντοπίσθηκε ξημερώματα της Τετάρτης 29 Απριλίου 2009 και συνελήφθη.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:8 κάρτες κλώνοι, το χρηματικό ποσό των 4.345 ευρώ, προερχόμενο από παράνομες αναλήψεις μετρητών, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
Σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης των συλληφθέντων. Η αστυνομία δεν αποκλείει τη συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.
Να σημειωθεί ότι, μόλις πριν δύο ημέρες, η αστυνομία είχε συλλάβει άλλους δύο αλλοδαπούς, για παρόμοια περίπτωση(λεπτομέρεις με κλικ εδώ)

Σχόλια