Κομπίνα μισού εκατομμυρίου από ομογενή

Αγόραζε υλικά οικοδομών με μεταχρονολγημένες επιταγές. Ο 38χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφια για απάτη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, κατηγορείται για κομπίνα ύψους 500.000 ευρώ!
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 38χρονος παρουσιάζονταν σε εμπόρους οικοδομικών υλικών ως κατασκευαστής οικοδομών με διαφορετικά ονόματα. Αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, πραγματοποιώντας αγορές μικρής αξίας τις οποίες εξοφλούσε με μετρητά, στη συνέχεια προέβαινε σε αγορές οικοδομικών υλικών μεγάλης αξίας. Μόνον που αυτήν τη φορά, όπως συνηθίζεται στην "πιάτσα", πλήρωνε με επιταγές.
Το... κακό -για τους εμπόρους οικοδομικών υλικών- ήταν ότι οι επιταγές ήταν μεταχρονολογημένες και δεν είχαν αντίκρυσμα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το συνολικό ύψος των προϊόντων που άπραξε με την παραπάνω μέθοδο ο 38χρονος, ανέρχεται στο ποσό των 520.000 Ευρώ.
Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών, μέρος των παραπάνω υλικών βρέθηκαν σε αποθήκη και σε χωράφι, στο Περιβολάκι Λαγκαδά, και κατασχέθηκαν.
Ο 38χρονος δεν συνελήφθη διότι έχει παρέλθει το 48ωρο του Αυτοφώρου. Η δικογραφία μετά την ολοκλήρωσή της θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχόλια