Συνελήφθη ληστής ιδιοκτήτριας πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ

Ληστεία, που διαπράχθηκε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης 13 Απριλίου 2009, σε δρόμο του Κορδελιού, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, εκείνο το βράδυ, δύο άτομα με χρήση σωματικής βίας, πήραν την τσάντα 59χρονης ιδιοκτήτριας πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ. Όπως είπε η παθούσα, η τσάντα περιείχε εξαργυρωμένα λαχεία, αξίας 2.500 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 38.000 ευρώ, εισπράξεις του πρακτορείου.
Κατά την εξερεύνηση του χώρου από εξειδικευμένη ομάδα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, βρέθηκαν αξιοποιήσιμα δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία έπειτα από επιστημονική επεξεργασία, διαπιστώθηκε ότι ταυτίζονται με αυτά 30χρονου, με ελληνική υπηκοότητα.
Η αστυνομία άρχισε έρευνες για τον εντοπισμό του κι ο 30χρονος εντοπίστηκε σε χωριό του νομού Πέλλης, συνοδευόμενος από συγγενικό του πρόσωπο. Μόλις είδε τους αστυνομικούς, κατάπιε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών χαπιών, κάτι που ανάγκασε τους αστυνομικούς να τον προσάγουν όχι για τη ληστεία, αλλά για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών -και, ως χρήστης, θα είχε μικρότερη ποινή. Μάλιστα, παρέδωσε χρηματικό ποσό που είχε στην τσέπη του, στη συνοδό του, το οποίο και κατασχέθηκε.
Αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του όπου αναγνωρίστηκε από την ιδιοκτήτρια του πρακτορείου-θύμα της ληστείας.
Ο κατηγορούμενος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση του “νόμου περί Ναρκωτικών”, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσ/νίκης. Αναφορικά με τη ληστεία, σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από το Δ’ Ανακριτικό Τμήμα Πλημμελειοδικών, δυνάμει του οποίου και συνελήφθη.
Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.

Σχόλια