Επίθεση κατά τράπεζας

Ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων επιτέθηκε, στις 4 τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου 18 Απριλίου 2009, κατά του υποκαταστήματος της Eurobank, που βρίσκεται στην οδό Πρ. Ηλία, στην Πυλαία. Οι δράστες της επίθεσης πρώτα έσπασαν, με πέτρες και σιδερολοστούς, τις προθήκες του καταστήματος και, στη συνέχεια, πέταξαν στο εσωτερικό του βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.
Περίοικοι κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία επενέβη αμέσως και περιόρισε τη φωτιά στο εσωτερικό του υποκαταστήματος. Μέσα σε λίγα λεπτά την έσβησε, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για γειτονικά καταστήματα (στη διπλανή οικοδομή στεγάζεται πρατήριο υγρών καυσίμων).
Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του υποκαταστήματος της τράπεζας κατέγραψε κάποιους από τους εισβολείς και το σχετικό dvd βρίσκεται στα χέρια των αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται σύγκριση του οπτικού υλικού από την τράπεζα με αυτό που έχουν οι αρχές στην κατοχή τους από την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, αλλά και από άλλες επιθέσεις σε τραπεζικά υποκαταστήματα.

Σχόλια