Στο στόχαστρο αναρχικών εταιρίες σεκιούριτι στη Θεσσαλονίκη

Από θαύμα σώθηκε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή της Μαρτίου, καθώς δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι, κάτω από αυτοκίνητο χρηματαποστολής ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ δίπλα σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Και η επίθεση αυτή δεν ήταν η μόνη. Οι εμπρηστικές επιθέσεις άρχισαν από χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα και είχαν στόχο αποκλειστικά αυτοκίνητα που ανήκαν σε ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης. Συνολικά στο στόχαστρο των επίδοξων βομβιστών μπήκαν έξι αυτοκίνητα εταιριών που ήταν σταθμευμένα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Περαστικός εντόπισε από τύχη τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει οι άγνωστοι Νέρωνες κάτω από το αυτοκίνητο των χρηματαποστολών. Αμέσως τηλεφώνησε σε Αστυνομία και Πυροσβεστική.
Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που έφτασαν στο σημείο, έβγαλαν από το κάτω μέρος του οχήματος τις δύο πλαστικές σακούλες οι οποίες περιείχαν εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια, σπίρτα που θα έπαιζαν το ρόλο του πυροκροτητή κι ένα ρολόι το οποίο είχε ενεργοποιηθεί και μετρούσε αντίστροφα το χρόνο ως την έκρηξη. Όταν εντοπίστηκε και αποσυνδέθηκε ο μηχανισμός, το ρολόι έδειχνε ότι απέμεναν πέντε λεπτά πριν την έκρηξη...
Το μπαράζ των εκρηκτικών επιθέσεων άρχισε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2009. Πρώτα σημειώθηκε έκρηξη σε ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Επταπυργίου και Παπανδρέου, στη Νεάπολη. Ακολούθησαν διαδοχικές εμπρηστικές επιθέσεις σε Ι.Χ. αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα επί της οδού Δραγατσανίου στην Άνω Πόλη, στην οδό Περρεβού στην Άνω Τούμπα και επί της οδού Ιωάννη Πολέμη στην Περιοχή της Βούλγαρη, έξω από τα γραφεία εταιρίας φύλαξης.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας είπε ότι η κάμερα ασφαλείας του κτιρίου κατέγραψε τον δράστη τη στιγμή που άναβε τη φωτιά στο αυτοκίνητο της εταιρίας.
Μπαράζ εμπρησμών, κυρίως σε αυτοκίνητα, σημειώθηκε την ίδια νύχτα και στην Αττική. Άγνωστοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε ΙΧ φορτηγό εταιρίας σεκιούριτι, στο Νέο Κόσμο, στα Πατήσια και στον Ασπρόπυργο. Τέλος, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στο Ίλιο, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο ATM.

Σχόλια