Μαρκογιαννάκης: Έξαρση της αναρχικής δράσης

Έξαρση της δράσης αναρχικών -κι όχι μερικών ομάδων βανδάλων- παραδέχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Απριλίου 2009, από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα ασφάλειας, Χρ. Μαρκογιαννάκης. «Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα - και αυτό είναι πρόκληση για μας - που αντιμετωπίζουμε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας είναι η δράση των αναρχικών. Παρατηρούνται ενίοτε εξάρσεις όπως η σημερινή. Ασφαλώς δεν είναι κάτι το ευχάριστο αλλά η Αστυνομία αναδιοργανώνεται, έχει καινούργιες δράσεις, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα», είπε.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης πήρε μέρος σε σύσκεψη, στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης(ΥΜΑΘ) και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση(ΓΑΔ), παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας(ΕΛΑΣ) αντιστράτηγου Βασ. Τσιατούρα. Για τη σύσκεψη αυτή, είπε: «Είδα αστυνομικούς με ηθικό ακμαίο, με πρόθεση να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, με κατανόηση στο μέγεθος του προβλήματος και με διάθεση να βοηθήσουν στην υπηρεσία τους».
Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι, μέρα με τη μέρα, η κοινωνία θα αντιλαμβάνεται το έργο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αστυνομία και θα στέκεται στο πλευρό της.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης επισκέφθηκε, επίσης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ είχε και συνάντηση με τους συνδικαλιστές των σωμάτων Ασφαλείας. Το κύριο θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό του ελλειπούς εξοπλισμού, αλλά και των κενών οργανικών θέσεων. Συζητήθηκαν, ακόμη, τα ανύπαρκτα ρεπό των αστυνομικών και οι αποσπάσεις σε θέσεις εκτός αστυνομικού επαγγέλματος.

Σχόλια