Κοινοί εγκληματίες οι ύποπτοι για την επίθεση κατά αστυνομικών

Στο χώρο του κοινού ποινικού δικαίου στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας για τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών στην Κυψέλη. Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται 30χρονος αστυνομικός, ενώ εκτός κινδύνου βρίσκεται 34χρονος συνάδελφός του, που τραυματίστηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα από πυρά αγνώστων.
Η επίθεση έγινε ξημερώματα της Παρασκευής 3 Απριλίου 2008. Οι δύο αστυνομικοί εντόπισαν μοτοσικλετιστή, τον θεώρησαν ύποπτο και τον πλησίασαν για έλεγχο. Ο ένας στάθηκε σε απόσταση, με το χέρι δίπλα στο υπηρεσιακό του πιστόλι κι ο δεύτερος πλησίασε τον νεαρό. Τότε εμφανίστηκε μία γυναίκα, η οποία υποστήριξε ότι γνωρίζει το νεαρό κι άρχισε να συνδιαλέγεται με τους αστυνομικούς. Τότε, ένας δεύτερος νεαρός, πλησίασε στο σκοτάδι τον έναν αστυνομικό και τον πυροβόλησε στον αυχένα. Ο δεύτερος πυροβόλησε, από απόσταση αναπνοής το δεύτερο αστυνομικό, αλλά του προκάλεσε επιφανειακά τραύματα στο κεφάλι.
Η γυναίκα συνελήφθη, εξετάστηκε και, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Σε επιφυλακή έχει τεθεί όλη η δύναμη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ανακλήθηκαν οι άδειες των αστυνομικών, ενώ έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

Σχόλια