Του στοίχισε ακριβά η συνδρομητική τηλεόραση χωρίς... συνδρομή

Πλήρης  στοίχισηΤην καλύτερη επιχείρηση νόμιζε ότι είχε "στήσει" 24χρονος, σε πρωτεύουσα νομού που συνορεύει με αυτόν της Θεσσαλονίκης: Μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή "μοίραζε", έναντι μικρού τιμήματος, το σήμα δορυφορικού καναλιού.
Την απάτη εντόπισαν οι τεχνικοί του καναλιού τον Φεβρουάριο του 2009. Κατατέθηκε μήνυση κατ αγνώστων στις 11 Μαρτίου 2009, στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής κι άρχισαν οι έρευνες της αστυνομίας. Η εταιρία είχε διαπιστώσει πως, πρώην πελάτες της, συνέχιζαν να έχουν σήμα στο δορυφορικό τους δέκτη, χωρίς, όμως, να πληρώνουν τη συνδρομή τους.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ζήτησαν, από τον εισαγγελέα, την άρση του απορρήτου ορισμένων συνδέσεων Ίντερνετ, συγκεκριμένης εταιρίας και διαπίστωσαν ότι, ένας χρήστης του Ίντερνετ, σε νομό γειτονικό με αυτόν της Θεσσαλονίκης, ήταν ο άνθρωπος που μοίραζε το παράνομο λογισμικό, μέσω του Διαδικτύου.
Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2009, η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του 24χρονου και στο πατρικό του. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 δορυφορικοί αποκωδικοποιητές, 5 σκληροί δίσκοι Η/Υ, 3 κάρτες αποκωδικοποίησης και 3 αναγνώστες καρτών. Διαπιστώθηκε, ακόμη, ότι λειτουργούσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έφεραν το παράνομο λογισμικό και διαμοίραζε τη στιγμή εκείνη τα ηλεκτρονικά “κλειδιά” της συγκεκριμένης εταιρείας σε ικανό αριθμό χρηστών.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 24χρονος έπαιρνε μικρή χρηματική αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσέφερε, έκανε, όμως, μεγάλη ζημιά και στην εταιρία αλλά και στο ελληνικό δημόσιο: Σύμφωνα με έκθεση της πληγείσας εταιρείας, εκτιμάται ότι η οικονομική ζημία του Ελληνικού Δημοσίου για τα έτη 2008 – 2009 ήταν της τάξεως των 30.520.000 ευρώ!
Εναντίον του 24χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και την Τετάρτη 1 Απριλίου 2009 οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Σχόλια