Συνελήφθη 45χρονη για απάτη 300 εκατομμυρίων δραχμών

Μια 45χρονη είναι ο τελευταίος κρίκος σε υπόθεση μεγάλης οικονομικής απάτης, την οποία διερευνά, εδώ και χρόνια, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Η 45χρονη έμπορος, ελληνικής καταγωγής, συνελήφθη την Παρασκευή 10 Απριλίου 2009, καθώς εναντίον της εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, δύο διατάξεις και μία καταδικαστική απόφαση από δικαστήριο της ΘεσσαλονίκηΠλήρης  στοίχισης!
Η έμπορος κατηγορείται για έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ' εξακολούθηση. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, κάποιοι έμποροι αναλάμβαναν να εκδώσουν πλαστά πιστοποιητικά (τιμολόγια και μεταφορικές), για ανύπαρκτα εμπορεύματα, τα οποία, υποτίθεται ότι θα μεταφέρονταν στο εξωτερικό. Άλλοι έμποροι, εκτός Ελλάδος, εξέδιδαν τα ανάλογα πλαστά παραστατικά για την παραλαβή των υποτιθέμενων εμπορευμάτων. Στη συνέχεια, με αυτά τα παραστατικά, οι εξαγωγείς-μαϊμού εισέπραταν τον ΦΠΑ, για τις ανύπαρκτες εξαγωγές που είχαν κάνει.
Με τον τρόπο αυτό, η 45χρονη που φέρεται ως μέλος του κυκλώματος και οι συνεργοί της, ζημίωσαν το δημόσιο με 300 εκατομμύρια δραχμές.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση είναι παρακλάδι παρόμοιας περίπτωσης της απάτης των επτά δισεκατομμυρίων δραχμών, για την οποία η τελευταία σύλληψη έγινε στις 23 Μαρτίου 2009. Τότε συνελήφθη 55χρονος έμπορος, με βάση έξι καταδικαστικές αποφάσεις. Στην κομπίνα των επτά δισ. εμπλέκονται, συνολικά, 72 άτομα!

Σχόλια