Ξύλο για μια φωτογραφία

Άσχημο βράδυ πέρασε, την Κυριακή 22 Μαρτίου 2009, ο Αμερικανός κριτικός κινηματογράφου Κ. Π., που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, για το 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Προπηλακίστηκε από ακροδεξιά στοιχεία που είχαν παρεισφρήσει στη συγκέντρωση την οποία οργάνωνε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, για τους αγνούμενους της Κύπρου, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, επειδή... τόλμησε να υψώσει φωτογραφική μηχανή!
Ο άτυχος δημοσιογράφος σπρώχτηκε, του πήραν τη μηχανή και έφαγε και μερικές "ψιλές". Στη συνέχεια βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, όπου κατέθεσε μήνυση κατ΄ αγνώστων, για το περιστατικό.
Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κριτικός κινηματογράφου-δημοσιογράφος είναι ιδιαίτερα φιλέλληνας και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο, τόσο για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, όσο και για τις άλλες εκδηλώσεις του οργανισμού, όπως το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Μάλιστα, η εφετινή διοργάνωση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αμερικανούς, καθώς προβλήθηκαν ΚΑΙ οι πέντε ταινίες του είδους, που ήταν υποψήφιες για το Όσκαρ αυτής της κατηγορίας.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο, από παλαιότερη εκδήλωση του ΛΑ.ΟΣ. και δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό

Σχόλια