Γκαζάκια σε γραφεία βουλευτών

Έξι ήταν, τελικά, οι εμπρηστικοί μηχανισμοί, αποτελούμενοι από γκαζάκια, που τοποθετήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 30 Μαρτίου 2009, σε γραφεία βουλευτών στην περιοχή του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Οι άγνωστοι βομβιστές έβαλαν στο στόχαστρο τα γραφεία των υφυπουργών Εσωτερικών Κ. Γκιουλέκα, Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, του προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στ. Παπαθεμελή, του βουλευτή Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Κ. Ορφανού, του βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ, Στ. Κουτμερίδη και του πρώην βουλευτή και νυν προέδρου του ΟΕΕΚ, Δ. Γαλαμάτη. Από τις εκρήξεις δεν είχαμε τραυματίες, αλλά μόνον υλικές ζημιές. Από τους μηχανισμούς εξερράγησαν οι πέντε, ενώ ο μηχανισμός στα γραφεία του κ. Ιωαννίδη δεν εξερράγη.
Στα γραφεία της Δημοκρατικής Αναγέννησης η έκρηξη σημειώθηκε στις 7:10 το απόγευμα της Δευτέρας 30 Μαρτίου 2009. Την ώρα της έκρηξης ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Στέλιος Παπαθεμελής και οι συνεργάτες του βρίσκονταν μέσα στον χώρο των γραφείων. Από την έκρηξη καταστράφηκε η πόρτα ασφαλείας των γραφείων, ενώ οφείλεται μάλλον στην τύχη, ότι δεν έπαθε τίποτε κανείς.
"Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται η τρομοκράτησή μου. Την πρώτη φορά έκαναν στάχτη το γραφείο μου στην Αθήνα και το ίδιο επιχείρησαν να κάνουν και τώρα. Προφανώς ο πολιτικός μου λόγος ενοχλούσε και συνεχίζει να ενοχλεί τα κέντρα που προσπαθούν να με τρομοκρατήσουν", δήλωσε ο κ. Παπαθεμελής. Και πρόσθεσε: "Τους πληροφορώ ότι δεν πρόκειται να υποκύψω και να αλλάξω τις πολιτικές μου θέσεις, τις οποίες με συνέπεια υπηρετώ 33 τώρα χρόνια. Ωστόσο θα ήθελα να προσθέσω πως η τρομοκρατική αυτή πράξη σε βάρος μου, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά το οξύτατο πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα".
Λίγο νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ι. Βαρβιτσιώτης, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν, υπογράμμιζε ότι, για να αναστραφεί το πολιτικό κλίμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, θα πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη!

Σχόλια