Πιτσιρικάδες τα εκτελεστικά όργανα νεαρής

Πιτσιρικάδες, περίπου 15 χρονών, ήταν οι κουκουλοφόροι που εισέβαλαν, μεσημέρι του Σαββάτου 28 Μαρτίου 2009, σε δύο πολυκαταστήματα (τον "Φωκά" και το "Sprider", σε Βενιζέλου και Ερμού αντίστοιχα) και τα ΄καναν γυαλιά καρφιά. Αυτό υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είπαν στην αστυνομία ότι τις εντολές έδινε μία κοπέλα, γύρω στα 25 με 30.
Οι δράστες ήταν περίπου 20, κρατούσαν σιδερολοστούς και μπογιές και προκάλεσαν ζημιές στις βιτρίνες. Στη συνέχεια το ΄βαλαν στα πόδια.
Καταστηματάρχες και διαβάτες τα ΄βαλαν με τους αστυνομικούς. "Όταν τους χρειάζεσαι, δεν τους βρίσκεις πουθενά", έλεγαν. Όσο για την πράξη των νεαρών, την καταδίκαζαν όλοι -και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στα καταστήματα που δέχτηκαν την επίθεση. "Με τη δικαιολογία των επιθέσεων τα αφεντικά απολύουν -κυρίως νεαρές γυναίκες. Υποστηρίζουν ότι και η κίνηση πέφτει, αλλά και ότι μια γυναίκα υπάλληλος δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε παρόμοιες περιπτώσεις", σχολίαζαν πωλήτριες γειτονκών καταστημάτων. Κι αναρωτιόντουσαν: "Τελικά ποιούς βλάπτουν τέτοιες ενέργειες";

Σχόλια