Ελικόπτερο φάντασμα χτένιζε τη Θεσσαλονίκη!

Του ΤΑΣΟΥ ΑΣΛΑΝΙΔΗ

Αναπάντητο παραμένει, μέχρι στιγμής, το ερώτημα για την ταυτότητα του ελικοπτέρου που πραγματοποίησε νυχτερινή πτήση πάνω από τη Θεσσαλονίκη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 31 Μαρτίου 2009. Το ελικόπτερο, το οποίο έφερε προβολέα ανίχνευσης εδάφους, παρέμεινε στον εναέριο χώρο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης για περισσότερα από 20 λεπτά.

Δημοσιεύματα συνέδεσαν την πτήση του ελικοπτέρου με τα έκτακτα μέτρα που έχει λάβει η αστυνομία για την πάταξη της εγκληματικότητας. «Επίσημα χείλη» της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν κατηγορηματικά ότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δεν διαθέτει ελικόπτερο και ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μισθώθηκε κάποιο άλλο από ιδιωτική εταιρεία για οποιοδήποτε σκοπό.
Ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου «Μακεδονία», Σάββας Βασιλειάδης, δηλώνει άγνοια για το περιστατικό. Προσθέτει, ωστόσο, ότι θα ζητήσει ενημέρωση από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για το πλάνο πτήσης που δήλωσε ο πιλότος του ελικοπτέρου. Το γραφείο του αερολιμενάρχη αποκλείει το ενδεχόμενο «αδήλωτης» πτήσης.

Σχόλια