Παρέμβαση Σανιδά για τις καταλήψεις

"Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει όλο και πιο ενεργητικό ρόλο σε αυτή την επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής του λαϊκού κινήματος". Αυτό υποστηρίζει το ΚΚΕ, με αφορμή το έγγραφο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με το οποίο, ο Γ. Σανιδάς ζητά από τους κατά τόπους εισαγγελείς (ανάμεσά τους και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης) να διαπιστώσουν αν διαπράττονται αδικήματα στους χώρους που βρίσκονται υπό κατάληψη (στην Υφανέτ και σε κτίριο της Άνω Πόλης).
Σύμφωνα με την Κ.Ε. του ΚΚΕ,"η παρέμβαση Σανιδά για τις καταλήψεις στα δημόσια κτίρια και αλλού, υπηρετεί το γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης και άλλων μηχανισμών του συστήματος, που με πρόσχημα την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων επιδιώκουν τη λήψη νέων μέτρων καταστολής κατά του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος". Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, ακόμη, η "απροσχημάτιστη παρέμβασή του(σ.σ. του εισαγγελέα) υπέρ της εργοδοσίας των "Τζάμπο" και κατά του εργατικού – ταξικού κινήματος".
Να σημειωθεί ότι, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, στο οποίο επισημαίνονταν έξι κτίρια που τελούν υπό κατάληψη, εδώ και χρόνια, στην Αθήνα και γινόταν αναφορά στο κτίριο της Υφανέτ στη Θεσσαλονίκη (αλλά και του Ματσάγγου στο Βόλο), ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με έγγραφό του προς όλους τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας παραγγέλλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ζητά να διαπιστωθεί:
▪Αν στα όρια της δικαιοδοσίας των εισαγγελιών βρίσκονται υπό κατάληψη ακίνητα που ανήκουν στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (μεταξύ των οποίων και τα ΑΕΙ, ή ΤΕΙ),
▪Για ποιο λόγο τα αρμόδια όργανα δεν έχουν μεριμνήσει για την απομάκρυνση των καταληψιών και την αξιοποίηση των ακινήτων.
▪Εάν στα κτίρια αυτά λαμβάνουν χώρα και άλλες παράνομες δραστηριότητες από τους καταληψίες-πέραν της καταλήψεως, που είναι ούτως ή άλλως παράνομη πράξη- όπως, για παράδειγμα, διακίνηση ναρκωτικών, ή κατασκευή όπλων.
Με το ίδιο έγγραφο, ο κ. Σανιδάς ζητά από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών να επιστήσουν την προσοχή στους υπεύθυνους διαχειριστές των υπό κατάληψη ακινήτων και για τις δικές τους ποινικές ευθύνες σε περίπτωση που δεν λάβουν τα αναγκαία μέτρα.

Σχόλια