Έπαιζαν παράνομο στοίχημα σε διαμέρισμα στη Χαριλάου

Ένα ακόμη χτύπημα στα κυκλώματα του παράνομου στοιχήματος επέφερε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Ένας 47χρονος συνελήφθη με την κατηγορία ότι είχε μετατρέψει το σπίτι του σε γραφείο στοιχημάτων, με τη βοήθεια φυσικά του διαδικτύου. Μόνο μέσα στους πρώτους μήνες του 2009, οι συναλλαγές του 47χρονου είχαν ξεπεράσει τις 580.000 ευρώ. Άλλα δύο άτομα , φερόμενα ως συνεργάτες του, βρίσκονται επίσης στα χέρια της ασφάλειας.
Έδρα της επιχείρηση παράνομου στοιχήματος ήταν διαμέρισμα στην περιοχή Χαριλάου, το οποίο οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν εδώ και καιρό. Όπως προέκυψε, 47χρονος οργάνωνε εκεί και διεξήγαγε παράνομο στοίχημα, σχετικά με την έκβαση ποδοσφαιρικών αγώνων, προκαθορισμένης ή μη απόδοσης.
Το εν λόγω διαμέρισμα είχε μετατραπεί σε «πρακτορείο παράνομου στοιχήματος», από όπου στοιχήματα πελατών, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, μεταφέρονταν σε εταιρείες στοιχημάτων του εξωτερικού, που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο. Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εντός του διαμερίσματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δελτία στοιχήματος, καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.040 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τα πρώτα στοιχεία που συλλέχθηκαν, προκύπτει ότι το γενικό σύνολο των συναλλαγών για το έτος 2009, ανέρχεται στο ποσό των 580.000 ευρώ περίπου.
Επίσης, συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα ηλικίας 36 και 34 ετών αντίστοιχα, διότι διευκόλυναν την παράνομη αυτή δραστηριότητα, ως συνεργάτες του 47χρονου.

Σχόλια