Όλη η αλήθεια για τη διάρρηξη του κοσμηματοπωλείου

Επειδή πολλοί είναι αυτοί που αυτόκλητα αναλαμβάνουν την ενημέρωση του κόσμου και αρκετοί εκείνοι που ασκούν πλημμελώς τα δημοσιογραφικά τους καθήκοντα, το salonicanews σας παραθέτει όλη την αλήθεια γύρω από τη χθεσινή διάρρηξη του κοσμηματοπωλείου στην οδό Τσιμισκή.
Κάποιοι μίλησαν για ριφιφί. Άλλοι είδαν τρύπες σε ντουβάρια και μερικοί μίλησαν για περισσότερους από δύο δράστες.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Σύμφωνα με τον αστυνομικό και αυτόπτη μάρτυρα του συμβάντος της διάρρηξης οι δράστες ήταν δύο.
Όλα άρχισαν όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του καταστήματος και έσπευσε στο σημείο ένα περιπολικό. Ένας αστυνομικός μαζί με τον άντρα της εταιρείας φύλαξης έλεγξαν το χώρο και δεν διαπίστωσαν κάποια παραβίαση στην είσοδο.
Λίγα λεπτά αργότερα ο συναγερμός χτύπησε και πάλι. Το περιπολικό είχε παραμείνει στο σημείο για επιφυλακή. Τότε ο αστυνομικός ανέβηκε και πάλι στον πρώτο όροφο του καταστήματος, εκεί όπου στεγάζεται ο εκθεσιακός χώρος με τα πολύτιμα κοσμήματα. Κοίταξε από την κλειδαρότρυπα και είδε δύο άτομα να κινούνται.
Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο περισσότεροι από είκοσι αστυνομικοί. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έλειπε εκτός Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τρόπος πρόσβασης στο κατάστημα. Μοναδικός τρόπος διαφυγής ήταν ένα μικρό παράθυρο στην τουαλέτα του καταστήματος που οδηγούσε σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας.
Άντρες της σήμανσης συνέλεξαν αποτυπώματα από το παράθυρο ενώ μαρτυρίες κατοίκων της πολυκατοικίας συμπεριελήφθησαν στο φάκελο της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών.
Ενώ αρχικά η υπεύθυνη του καταστήματος είχε δηλώσει ότι δεν έλειπε κανένα κόσμημα στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι οι δράστες παρά την έλευση των αστυνομικών είχαν προλάβει και πήραν μαζί τους ορισμένα κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Πλήρης  στοίχιση
Υ.Γ.: Η αναφορά σε χθεσινή είδηση, που για ένα μέσο ενημέρωσης θα αποτελούσε ολίσθημα, γίνεται για έναν και μόνο λόγο: για να συνετισθούν όσοι θεωρούν ότι το να καλλιεργούν τη φαντασία τους παραπληροφορώντας τον κόσμο είναι δημοσιογραφία.
Τ.Α.

Σχόλια