Απάτη κι εκβιασμός με sms!

Έμπορος από τη Χαριλάου έπεσε θύμα απατεώνα. Του υποσχέθηκε ότι μπορούσε να μεσολαβήσει, για να προμηθεύσουν, με ηλεκτρικές συσκευές, δημόσιες υπηρεσίες, αλλά τον πλήρωσε με πλαστά χαρτονομίσματα, αφού πρώτα του πήρε αρκετές χιλιάδες ευρώ "για να... λαδώσουν"!
Όλα άρχισαν πριν από έναν χρόνο, στο κατάστημα του 37χρονου εμπόρου. Ο 41 χρόνων προμηθευτής του, του είπε πως "είχε τον τρόπο" να προμηθεύσουν με διάφορες ηλεκτρικές συσκευές αρκετές δημόσιες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης. Κι ο 37χρονος τον πίστεψε.
Υποτίθεται πως, "κάποιος τρίτος" θα έκανε τη δουλειά. Κι έτσι, μέσα σε έναν μήνα, πήρε, σταδιακά, από τον 37χρονο έμπορο, 147.250 ευρώ και πέντε ηλεκτρικές συσκευές "για να τον γλυκάνουμε"! Η "δουλειά", όμως, δεν έκλεινε.
Μετά από συνεχή παράπονα του εμπόρου, ο 41χρονος προμηθευτής έφερε χρήματα! Του παρέδωσε 122.900 ευρώ, μόνον που έκαναν "μπαμ" από μακριά ότι ήταν πλαστά! Χοντροκομμένες εκτυπώσεις! "Είναι τα πρώτα χρήματα από τις συμφωνίες με το δημόσιο", του είπε!
Τα πράγματα, όμως, έγιναν ακόμη χειρότερα, από το Δεκέμβριο -κι ενώ ο 37χρονος ήξερε καλά, πια, ότι είχε πέσει θύμα απατεώνα. Ο 41χρονος προμηθευτής άρχισε να του στέλνει μηνύματα sms στο κινητό του τηλέφωνο, με τα οποία τον απειλούσε "να λαδώσει, αμέως, για να μη χαλάσει η συμφωνία"! Έτσι, ο 37χρονος δεν άντεξε και, πριν μερικές ημέρες, κατήγγειλε ό,τι γινόταν στην αστυνομία.
Το πρωί της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου 2009, αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του 41χρονου. Εκεί βρήκαν πλαστά χαρτονομίσματα, το pc και τον εκτυπωτή, μαζί με τον κόφτη που χρησιμοποιούσε για την παραχάραξη και τα κινητά τηλέφωνα από τα οποία έστελνε τα υβριστικά απειλητικά μηνύματα στο θύμα του. Κατασχέθηκε, ακόμη, ένας σκληρός, εξωτερικός δίσκος.
Το Σάββατο 31 Φεβρουαρίου ο 41χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για απάτη κατ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παραχάραξη νομίσματος. Παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Σχόλια