Στη "στενή" άγουρη συμμορία

Συμμορία ανηλίκων, που λήστευε ναρούς φοιτητές, κατέληξε στον εισαγγελέα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο από τα τέσσερα μέλη της συμμορίας, αλλά και τον πατέρα ενός από τους δράστες, που είναι ανήλικος.
Σύμφωνα με την αστυνομία τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Φεβρουαρίου 2009, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένας 17χρονος ημεδαπός μαζί με δύο αλλοδαπούς ηλικίας 19 και 20 ετών αντίστοιχα καθώς και ένα ακόμη άτομο αγνώστων -μέχρι τώρα- στοιχείων, πλησίασαν 19χρονο φοιτητή και τον απείλησαν με πιστόλια. ΤΟυ πήραν λίγα ευρώ που είχε στις τσέπες του και το κινητό του τηλέφωνο. Στη συνέχεια, τον ανάγκασαν να τους ακολουθήσει σε ΑΤΜ τριών τραπεζικών υποκαταστημάτων και, με βία, απαίτησαν από αυτόν να κάνει ανάληψη. Δεν τα κατάφεραν, όμως, επειδή ο 19χρονος έδωσε λάθος, επί τρεις συνεχόμενες φορές, το πιν και η κάρτα "κλείδωσε".
Οι νεαροί ληστές, δεν τον άφησαν, όμως, σε ησυχία. Τον πήγαν σπίτι του κι εκεί, του πήραν το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή(laptop) και διάφορα αντικείμενα.
Ο 19χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία κι άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Ο ανήλικος κι ο 19χρονος εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την επόμενη ημέρα. Επίσης συνελήφθη και ο πατέρας του 17χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Οι "άγουροι" ληστές είχαν στην κατοχή τους αεροβόλο πιστόλι, στιλέτο και διάφορα κλοπιμαία.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, με την απειλή μαχαιριού, είχαν αρπάξει, από άλλον 19χρονο, κινητό τηλέφωνο και κάρτα ανάληψης μετρητών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Οι δύο συνεργοί τους αναζητούνται, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες.

Σχόλια