Κοκαΐνη με... κούριερ!

Ανανεωμένο 16.00

Έφερναν κοκαΐνη στη Χαλκιδική, από την Κολομβία με... φορτωτικές σε πτήσεις διαφόρων αεροπορικών εταιριών, λες και επρόκειτο για απλά δέματα. Μάλιστα, χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία κατοίκου Πολυγύρου, του οποίου είχαν κλέψει την ταυτότητα!
Επικεφαλής του κυκλώματος, μοντέλλο από τη Θεσσαλονίκη, που, πλέον, κάνει καριέρα ως ηθοποιός.
Η κομπίνα αποκαλύφθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2009 και οι δράστες συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής 13 Φεβρουαρίου 2009, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, 38 και 30 ετών, για κατοχή και εμπορία 4 κιλών και 160 γραμμαρίων κοκαΐνης.
Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι δέμα που προερχόταν από την Κολομβία και μεταφερόταν με συγκεκριμένη εταιρεία ταχυμεταφορών, περιείχε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Ως παραλήπτης, φερόταν κάτοικος Πολυγύρου, ο οποίος, όμως, δεν είχε ιδέα για το τι "μηχανή" είχε στηθεί με την κλεμμένη του ταυτότητα.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν το δέμα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ναρκωτικών και Όπλων της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων της Κεντρικής Μακεδονίας και του Β΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης. Άνδρες του τμήματος, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, εντόπισαν το δέμα στο σταθμό φορτοεκφόρτωσης. Οι δράστες το είχαν "πακτώσει" σε συσκευασία σκληρού δίσκου ηλεκτρονικού υπολογιστή με... σιλικόνη και καμφορά, για να μην το εντοπίσουν τα σκυλιά.
Το απόγευμα της Παρασκευής 13 Φεβρουαρίου 2009, ο 38χρονος παρουσιάστηκε στα Γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών στα Νέα Μουδανιά. Είπε ότι ήταν υπάλληλος του φερόμενου παραλήπτη κι επέδειξε την κλεμμένη ταυτότητα(την είχαν κλέψει άγνωστοι από το Νοέμβριο του 1999). Με το που παρέλαβε το δέμα συνελήφθη. Αστυνομικοί άνοιξαν το δέμα και βρήκαν τέσσερις συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 4.160 γραμμαρίων.
Σε δρόμο λίγο πιο μακριά από τα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών τον περίμενε ο 30χρονος συνεργός του, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Κατά την προανάκριση, ο 30χρονος ομολόγησε ότι ανέμενε την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής, προκειμένου στη συνέχεια, μαζί με τον 38χρονο και έναν ακόμη ημεδαπό συνεργό τους, κάτοικο Θεσσαλονίκης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι γνωστό μοντέλο, να έρθουν στη Θεσσαλονίκη, για να πουλήσουν τα ναρκωτικά. Και οι δύο συλληφθέντες ισχυρίσθηκαν ότι πραγματικός παραλήπτης του δέματος είναι ο συνεργός τους, ο οποίος δε συνελήφθη και αναζητείται.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο Θέμα στην ηλεκτρονική του έκδοση, το μοντέλλο-ηθοποιός σκόπευε να διαθέσει την κοκαΐνη στα "σαλόνια" της Αθήνας. Το Π.Θ. δεν αποκαλύπτει το όνομά του, αλλά την ίδια στιγμή, σε γνωστό Blog που... ξετρυπώνει τέτοια θέματα (το όνομα του Blog δε δημοσιεύεται για να μην έχουμε μπλεξίματα με το νόμο, αφού το salonicanews είναι επώνυμο blog), υπάρχει και το όνομα και η φωτογραφία του(την αναδημοσιεύουμε εδώ, κρύβοντας τα χαρακτηριστικά του).
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πολυγύρου. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου μέλους του κυκλώματος, ο οποίος και, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα καταθέσεις, είναι αυτός που είχε έρθει σε επαφή με κυκλώματα στην Κολομβία, για να φέρνει τα ναρκωτικά.
Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις δρούσαν ως ξεχωριστή ομάδα που έπαιρναν... εργολαβία, την εισαγωγή της κοκαΐνης στη χώρα και το μοίρασμά της σε μικρότερες ποσότητες. Στη συνέχεια, άλλο κύκλωμα, για το οποίο οι ίδιοι δε φαίνεται να γνωρίζουν το παραμικρό, αναλάμβανε τη διακίνηση των μικρότερων ποσοτήτων σε νυκτερινά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.

Σχόλια