Ανησυχία για την εξαφάνιση δικηγόρου που κατηγορείται για υπεξαίρεση

Ανησυχία επικρατεί στο δικηγορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, από την εξαφάνιση του δικηγόρου Γιώργου Τ., ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με καταγγελίες πελατών του, να έχει αποκομίσει χρήματα, παρουσιάζοντάς τους πλαστά πιστοποιητικά, για δικονομικές ενέργειες τις οποίες, όμως, δεν έπραξε ποτέ. Πριν εξαφανιστεί, άφησε πίσω του ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο έλεγε ότι θα αποδώσει μόνος του τιμωρία για τις πράξεις του!
Το σημείωμα που άφησε ο δικηγόρος έχει ημερομηνία Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009. Από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη του. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες σε βάρος του, όχι μόνον από πελάτες, αλλά και από δικαστικούς επιμελητές και άλλους δικηγόρους, που είχαν επαγγελματικές συναλλαγές μαζί του, ότι δεν είχε αποδώσει, συνολικά, αρκετές δεκάδες χιλιάδων ευρώ.
Το πρωί της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου 2009, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μανόλης Λαμτζίδης, ενημέρωσε για την υπόθεση τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δ. Παπαγεωργίου. Ο εισαγγελέας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκαν αδικήματα και, στην περίπτωση αυτή, ποια αδικήματα διαπράχθηκαν.
Παράλληλα, με απόφαση του δ.σ. του ΔΣΘ, ο εν λόγω δικηγόρος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του συλλόγου. Ορίσθηκε, μάλιστα, δικηγόρος εισηγητής, για να συντάξει κατηγορητήριο εναντίον του.
Στο ιδιόχειρο σημείωμά του, ο δικηγόρος Γιώργος Τ., αναλαμβάνει τις ευθύνες του "για όλα όσα έχουν γίνει". Το απευθύνει, δε, προς κάθε αρμόδια αρχή.
Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό του δικηγόρου.

Σχόλια