Αλλοδαποί διακινούσαν skang

Πάνω από 22 κιλά skang (υδροπονική κάνναβη-δηλαδή καλλιέργεια σε κλειστούς χώρους) και πάνω από 17 κιλά χασίς σε φούντα, είχαν στην κατοχή τους τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009, στη Θεσσαλονίκη.
Οι δύο από αυτούς, ηλικίας 39 και 45 χρόνων, συνελήφθησαν στον Εύοσμο, επειδή είχαν στην κατοχή τους τρία δέματα skang βάρους 14 κιλών και 579 γραμμαρίων. Σε έρευνα στο σπίτι 44χρονου φίλου τους, στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρη) βρέθηκαν άλλα οκτώ δέματα skang, βάρους 8 κιλών και 275 γραμμαρίων και δεκαεπτά δέματα βάρους 17 κιλών και 341 γραμμαρίων χασίς σε φούντα. Στο σπίτι του 39χρονου βρέθηκαν 2.950 ευρώ, για τα οποία η αστυονομία πιστεύει ότι είναι οι εισπράξεις από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, καθώς υπάρχει η πεποίθηση ότι οι τρεις είναι μέλη διακίνησης ναρκωτικών από χώρες του εξωτερικού. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι και αυτή η ομάδα διακινητών δρα ξεχωριστά, όπως συμβαίνει, σχεδόν πάντα, τον τελευταίο καιρό. Τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών έχουν -και αυτά- αλλάξει τρόπο δράσης κι έχουν μετατραπεί, από κάθετες, σε οριζόντιες μονάδες. Έτσι, άλλες ομάδες αναλαμβάνουν την παραγωγή, άλλες τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κι άλλες τη διακίνηση μικρών ποσοτήτων, άλλες τα "ξεκαθαρίσματα" λογαριασμών κι άλλες τις "χοντρές" εισπράξεις. Έτσι, το έργο των διωκτικών αρχών έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολο, αφού, με τη σύλληψη ενός από τους δράστες, η αστυνομία δεν μπορεί να φθάσει, πλέον, σχετικά εύκολα, στους υπόλοιπους, καθώς οι ομάδες δε γνωρίζονται μεταξύ τους.

Σχόλια