Στη... Βουλή οι φυλακές

Το θέμα των... παραγεμισμένων Φυλακών Διαβατών έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Νικόλαο Δένδια, στην οποία επισημαίνει τις ελλείψεις σε προσωπικό και κτιριακές υποδομές και την υπερπληρότητα σε θέσεις κρατουμένων.
«Ο αριθμός των κρατουμένων που προβλέπεται για τις Φυλακές της Θεσσαλονίκης είναι 370 κρατούμενοι και σήμερα κρατούνται σε αυτές περισσότεροι από 600. Το γεγονός αυτό προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος και στην ιατρική περίθαλψη που παρέχεται προς τους κρατούμενους, καθώς το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν. Συγχρόνως, οι υπεράριθμοι κρατούμενοι, αποτελούν κίνδυνο για τα την τήρηση των μέτρων ασφαλείας των φυλακών, με δεδομένο ότι στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης υπάρχουν 250 οργανικές θέσεις και σήμερα υπηρετούν 112 υπάλληλοι», υπογραμμίζει στη ερώτησή του ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό «εάν προτίθεται να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης και να ενισχύσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Φυλακών, προσαρμόζοντας τον αριθμό τους στις σημερινές πραγματικές ανάγκες τις οποίες θα πρέπει να καλύψουν, με βάση τον αριθμό των κρατούμενων που φυλάσσονται, ώστε να παρέχεται η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη».

Σχόλια