Πολίτες συνέλαβαν ληστές!

Ανανεωμένο

Σκηνές από αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν λίγο πριν το κλείσιμο των ταμείων, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009, στην οδό Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης. Περαστικοί και πελάτες τράπεζας ακινητοποίησαν δυο ληστές τράπεζας, τους λιντσάρισαν και τους... έσωσαν οι αστυνομικοί φρουροί του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Η... σεκάνς εκτυλίχθηκε μέσα κι έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην Αγίου Δημητρίου 77. Οι δυο δράστες, που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν χειροβομβίδα και πιστόλια, πήραν ως όμηρο διερχόμενο, του κόλλησαν το πιστόλι στον κρόταφο και μπήκαν στο υποκατάστημα. Απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν κι απαίτησαν -και πήραν- 13.000 ευρώ από τα ταμεία. Ήταν ιδιαίτερα βίαιοι και χτύπησαν στο κεφάλι, με τη λαβή του περιστρόφου, έναν τρίτο.
Καθώς έβγαιναν, με τον όμηρο από το υποκατάστημα, παγιδεύτηκαν στις ειδικές πόρτες ασφαλείας! Ο όμηρος κατέφυγε να ξεφύγει και οι πελάτες της τράπεζας κινήθηκαν εναντίον τους.
Οι ληστές κατάφεραν να βγουν έξω και προσπάθησαν να διαφύγουν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού (αποδείχτηκε ότι ήταν κλεμμένη). Πάνω στον πανικό τους, καθώς έβλεπαν τους πελάτες και τους περαστικούς να αδιαφορούν και να ορμούν πάνω τους, δεν κατάφεραν να βάλουν μπροστά τη μηχανή! Τότε προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν κάποιο διερχόμενο μηχανάκι.
Ένας πακετάς κατέβηκε από το μηχανάκι που οδηγούσε και, με ένα χτύπημα καράτε, αφόπλισε τον έναν από τους ληστές. Τότε όρμησαν κι άλλοι διερχόμενοι και πελάτες της τράπεζας και το τι έγινε δεν περιγράφεται! Οι ληστές πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στα πόδια τρεις πολίτες(οι δύο είναι Έλληνες κι ο ένας Ρουμανικής καταγωγής). Οι υπόλοιποι, όμως, έπεσαν πάνω τους και τους χτυπούσαν ασταμάτητα!
Στο μεταξύ, αστυνομικοί φρουροί του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, που είδαν τι συνέβαινε, είχαν προλάβει να φθάσουν έξω από την τράπεζα και, στην κυριολεξία, έσωσαν τους ληστές από τα χέρια των πολιτών. Και οι δύο φέρουν μώλωπες, εκδορές και αιματώματα, σε όλο τους το σώμα! Αντί για τα κρατητήρια της Ασφάλειας κατέληξαν στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι!
Όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, οι δράστες είναι δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 40 και 49 χρόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να έχουν πάρει μέρος σε κλοπές και μικροληστείες κι αναζητούνταν από την αστυνομία.
Αργά το βράδυ, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι δίνει από 100.000 ευρώ στον κάθε ένα πολίτη από αυτούς που τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Η φωτογραφία είναι του Παύλου Μακρίδη από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια