Ληστές με... παρελθόν

Πλούσια δράση, με ένοπλες ληστείες σε βάρος -κυρίως- τραπεζών, είχαν αναπτύξει οι δύο δράστες της χθεσινής αιματηρής ληστείας στην Τράπεζα Πειραιώς της Αγίου Δημητρίου. Πρόκειται για τους δύο ληστές, οι οποίοι συνεπλάκησαν -πριν συλληφθούν- με πολίτες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν και τραυμάτισαν τρεις από αυτούς.
Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, οι δύο Γεωργιανοί, 30 και 39 ετών, την τελευταία τριετία, μαζί με άλλα άτομα, διέπραξαν διάφορες ένοπλες ληστείες υποκαταστημάτων Τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων, σε περιοχές του νομού.Ο 30χρονος πήρε μέρος σε, συνολικά, 24 ένοπλες ληστείες, η λεία των οποίων φθάνει τα 544.152 ευρώ. Σε εννέα από τις παραπάνω ληστείες πήρε μέρος και ο 39χρονος.
Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους.
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο δύο από τους συνεργούς να είναι οι δράστες της ληστείας που έγινε το πρωί της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου 2009 στα ΕΛΤΑ Αγίου Παύλου και στα ΕΛΤΑ Συκεών. Από τον Άγιο Παύλο οι ληστές έφυγαν άπραγοι, ενώ από τη δεύτερη πήραν ό,τι βρήκαν στα ταμεία. Η αστυνομία πιστεύει ότι οι δράστες, που ήταν οπλισμένοι με πιστόλια, διέπραξαν τη δεύτερη ληστεία επειδή στην πρώτη δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε... λεπτό.

Σχόλια