Στα τυφλά οι έρευνες για τον εφοπλιστή

Στα τυφλά συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των τριών ενόπλων, οι οποίοι απήγαγαν, το πρωί της Δευτέρας 12 Ιανουαρίου 2009, τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο, από το Καβούρι. Οι δράστες ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του εφοπλιστή, έσπασαν τα τζάμια και, με την απειλή καλάσνικοφ, ανάγκασαν τον κ. Παναγόπουλο και τον οδηγό του να επιβιβαστούν σε κλειστού τύπου φορτηγάκι, σκούρου χρώματος. Στη συνέχεια έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο Περικλής Παναγόπουλος είναι ο ιδιοκτήτης των «Αττικών γραμμών». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία μέχρι στιγμής, η απαγωγή έγινε όταν ο εφοπλιστής πρώην ιδιοκτήτης των «Superfast Ferries» έφευγε από το σπίτι του, για τα γραφεία του στον Πειραιά. Σε μικρή απόσταση στην οδό Ακτής στο Καβούρι, λίγο πριν τις 9:00 οι τρεις άγνωστοι έκλεισαν το δρόμο στη Μερσεντές του κ. Παναγόπουλου, έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου του αυτοκινήτου και ανάγκασαν τον ίδιο και τον οδηγό του με την απειλή των όπλων να επιβιβαστούν στο δικό τους αυτοκίνητο, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν ένα τζιπ σκούρου χρώματος.
Το όχημα βρέθηκε αργότερα, σε ερημική περιοχή, καμένο. Κοντά στο καμένο όχημα βρέθηκε ο οδηγός του εφοπλιστή, δεμένος με χειροπέδες. Ο οδηγός οδηγήθηκε αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου και στη συνέχεια στην Ασφάλεια Αττικής, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, προκειμένου να δώσει κατάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ότι οι δράστες τους είπαν: «Μη φοβάστε, δε θα σας πειράξουμε, θέλουμε μόνον χρήματα».
Στην ερημική τοποθεσία όπου πυρπόλησαν το τζιπ, οι δράστες άλλαξαν αυτοκίνητα κι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται για εγκληματίες του κοινού ποινικού Δικαίου με κίνητρο πιθανότατα τα λύτρα.

Σχόλια