Κέρδισε λοταρία και... πλήρωσε κι από πάνω!

Δύο Βρετανοί και δύο Σύριοι καταζητούνται από τις διωκτικές αρχές, καθώς φέρεται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με θύμα Έλληνα. Το θύμα είχε λάβει email από τους φερόμενους ως δράστες, το οποίο τον ενημέρωνε ότι ήταν ο τυχερός νικητής κλήρωσης από την οποία είχε κερδίσει τρία εκατομμύρια ευρώ! Το θύμα κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη, αφού, όμως, πρώτα είχε δώσει στους... ηλεκτρονικούς απατεώνες 6.000 ευρώ "για να γίνουν τα συμβόλαια" και να παραλάβει τα κέρδη!
Οι αλλοδαποί, κάτοικοι Συρίας και Βρετανίας, παραπέμπονται να δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, για απάτη. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, η απάτη "στήθηκε" το Νοέμβριο του 2005. Τότε, ένας από τους κατηγορουμένους απέστειλε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του θύματος, μήνυμα με το οποίο τον... πληροφορούσε ότι είχε κερδίσει το ποσό των 2,2 εκατ. λιρών Αγγλίας (3,2 εκατ. ευρώ) σε κλήρωση βρετανικής εταιρίας διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών. Για να παραλάβει το ποσό, όμως, έπρεπε να ακολουθήσει μια, τουλάχιστον, περίεργη διαδικασία: Έπρεπε να επικοινωνήσει με άλλη εταιρία, να συμπληρώσει αίτηση, τη φόρμα της οποίας θα έβρισκε σε ιστοσελίδα και να στείλει... 4.250 λίρες Αγγλίας (6.205 ευρώ), μέσω εταιρίας μεταφοράς χρημάτων για "να γίνουν τα συμβόλαια"!
Το θύμα ακολούθησε την παραπάνω διαδικασία και κατέβαλλε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, όμως, του ζητήθηκε να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό -που όπως διαπιστώθηκε αργότερα ανήκε στους κατηγορούμενος- επιπλέον το ποσό των 22.000 λιρών Αγγλίας ως φόρο επί των κερδών. Τότε κατάλαβε τι συνέβαινε. Τους είπε ότι δεν είχε τα χρήματα εκείνη τη στιγμή και επικοινώνησε με βρετανική τράπεζα, όπου υποτίθεται ότι είχαν κατατεθεί τα κέρδη του. Έτσι διαπίστωσε ότι επρόκειτο για απάτη και απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές.
Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Ιντερπόλ και οι έρευνες συνεχίζονται.

T.A.

Σχόλια