Αστυνομικός κατά αστυνομικών

για το "φιάσκο της Σίνδου"

Κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο επέβαλε "ποινές χάδι" στους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο «φιάσκο της Σίνδου», προσέφυγε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δουλγέρης. Ο κ. Δουλγέρης ζητά την σύγκληση του Δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνεί με το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν.
Οι δύο αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του περασμένου Μαΐου(με τραγική κατάληξη τη δολοφονία οδηγού του ΟΑΣΘ), είχαν τιμωρηθεί από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας με ποινές τετράμηνης και εξάμηνης αργίας.
Να θυμίσουμε ότι, στις 3 Μαΐου 2008, οι δύο αρχιφύλακες μετέφεραν 33χρονο τοξικομανή, ο οποίος δραπέτευσε μέσα από το περιπολικό, αρπάζοντας το περίστροφο του ενός. Στη συνέχεια, ο κρατούμενος διέφυγε με άλλο περιπολικό, που βρήκε με τα κλειδιά στη μηχανή και καταδιωκόμενος, επιχείρησε να κρατήσει ομήρους τους επιβάτες του λεωφορείου. Όταν ο οδηγός προσπάθησε να τον αφοπλίσει, ο 33χρονος τον σκότωσε.
Μετά από ΕΔΕ που διετάχθη για το συμβάν, τον Ιανουάριο του 2009, επιβλήθηκαν «ποινές- χάδι» στους δύο αστυνομικούς. Αγανακτισμένοι με την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. οι συγγενείς του θύματος σε ανακοίνωσή τους είχαν αναφέρει τότε: «Ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες».
Την Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009, ο Γενικός Αστυνομικός Διεθυντής, ζήτησε την παραπομπή τους στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό.

Σχόλια