Δεκάδες συλλήψεις για ναρκωτικά

Στους 33 έφθασαν οι συλληφθέντες, για περιπτώσεις ναρκωτικών, το Δεκέμβριο του 2008. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, το χασίς συνεχίζει να... κρατά τα σκήπτρα στη διακίνηση, όμως μεγάλη -και ανησυχητική- είναι η άνοδος των ποσοτήτων ηρωίνης, αλλά και της μεθαδόνης σε υγρή μορφή.
Συγκεκριμμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, τον Δεκέμβριο του 2008, κατασχέθηκαν:
  • Ηρωίνη σε σκόνη 1.975,3γραμ.
  • Κοκαΐνη 74 γραμ.
  • Χασίς σε φούντα 24.664,9 γραμ.
  • Χασίς σε πλακίδιο 3.630 γραμ.
  • Μεθαδόνη σε υγρή μορφή 80ml
  • Ναρκωτικά φάρμακα 198
Από όλες τις περιπτώσεις κατασχέθηκαν, ως χρήματα προερχόμενα από εμπόριο ναρκωτικών, 11.225 ευρώ. Στον εισαγγελέα προσήχθησαν 33 συλληφθέντες.
Την Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009, είχαμε νέες συλλήψεις για περιπτώσεις ναρκωτικών, από ασυτνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης της Ασφάλειας. Μάλιστα, στη μία από αυτές, συνελήφθη ζευγάρι που διακινούσε ηρωίνη, στην περιοχή της Μπότσαρη. Πρώτα συνελήφθη η 26χρονη. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε στην κατοχή της επτά δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 147 γραμμαρίων και, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγαινε να συναντήσει το "βαποράκι" που θα αναλάμβανε τη διακίνηση στους χρήστες. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της, όπου συνελήφθη ο 30χρονος φίλος της. Όπως ανακοινώθηκε, το ζευγάρι είχε εκεί άλλα πέντε πακέτα με ηρωίνη, βάρους 105 γραμμαρίων.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνελήφθη 40χρονη έμπορος ναρκωτικών στο σπίτι της στο Δενδροπόταμο. Εκεί είχε κρύψει 114 γραμμάρια χασίς τα οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, προόριζε για εμπορία.
Μόνον τον περασμένο Δεκέμβριο και μόνο στο Δενδροπόταμο, συνελήφθησαν 40 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και κατασχέθηκαν 41,5 γραμμάρια ηρωίνης, 27,9 γραμμάρια κάνναβης και 32 χάπια ναρκωτικών φαρμάκων.

Σχόλια

Ο χρήστης Jobove - Reus είπε…
very good blog, congratulations
regard from Reus Catalonia
thank you