Πέντε συλλήψεις για εμπόριο ηρωίνης

Δύο κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών "άγγιξαν", την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, στη Θεσσαλονίκη. Συνέλαβαν, συνολικά, πέντε άτομα, για διακίνηση ηρωίνης.
Οι δυο πρώτοι από τους συλληφθέντες μετέφεραν, το απόγευμα, με το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του ενός, 33 χρόνων, ποσότητα ηρωίνης. Οι αστυνομικοί έκαναναν έρευνα και στο σπίτι του ενός, 34 χρόνων, όπου βρήκαν 111,5 γραμμάρια ηρωίνης, πέντε γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα χασίς, τρία ναρκωτικά χάπια, 334 γραμμάρια μεθαδόνης σε υγρή μορφή, μια ζυγαριά ακριβείας, τέσσερα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συναλλαγές τους και 1.620 ευρώ -εισπράξεις από εμπορία ναρκωτικών.
Νωρίτερα, λίγο μετά το μεσημέρι, στην περιοχή του Κορδελιού, συνελήφθησαν τρεις έμποροι ναρκωτικών, ηλικίας 53, 49 και 33 ετών αντίστοιχα. Αστυνομικοί τους έπιασαν "στα πράσα" να πουλούν μικροποσότητα ηρωίνης σε χρήστη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις ήταν καλά οργανωμένη ομάδα διακίνησης ναρκωτικών: Ο 49χρονος εμφανιζόταν πρώτος και έπαιρνε τα χρήματα από τους τοξικομανείς. Έπειτα εμφανιζόταν ο 53χρονος, που παρέδιδε τα ναρκωτικά. Ο ρόλος του 33χρονου ήταν αυτός του... τσιλιαδόρου: επιτηρούσε τον χώρο.
Στις τσέπες των τριών, αλλά και στο ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ιδιοκτησίας της συζύγου του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 γραμμάρια ηρωίνης, 3 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συναλλαγές τους και 725 Ευρώ -οι εισπράξεις της... ημέρας.
Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στον ανακριτή, από όπου ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σχόλια