Εισβολή κουκουλοφόρων στο κτίριο

της Επιθεώρησης Εργασίας


Κουκουλοφόροι εισέβαλαν, λίγο πριν λήξει το ωράριο λειτουργίας, στο κτίριο όπου στεγάζεται η Επιθεώρηση Εργασίας, στην οδό Προξένου Κορομηλά. Την ώρα της εισβολής, στα γραφεία εργάζονταν δύο υπάλληλοι.
Οι άγνωστοι βάνδαλοι προκάλεσαν ζημιές στον εξοπλισμό και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Είπαν ότι όλα αυτά γίνονται σε ένδειξη συμπαράστασης στην καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, την οποία, μπράβοι, έστειλαν σε νοσοκομείο της Αθήνας, με βαριά εγκαύματα στο πρόσωπο, όταν της πέταξαν βιτριόλι.
Η Κούνεβα είχε δραστηριοποιηθεί συνδικαλιστικά και κατάγεται από τη Βουλγαρία. Η επίθεση εναντίον της λέγεται πως έχει σχέση με τις συνδικαλιστικές της δραστηριότητες. Για το λόγο αυτό έγινε και κατάληψη στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Το blog Greece-Salonika δημοσιεύει (δες με κλικ εδώ) δυο επιστολές, ομάδων αντιεξουσιαστών, από Ελλάδα και Βουλγαρία, οι οποίες αναφέρονται στην επίθεση κατά της Κούνεβα. Η δημοσίευση έγινε μετά την επίθεση των κουκουλοφόρων στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας.

Η φωτογραφία από την κατάληψη του ΕΚΘ είναι του Νώντα Στυλιανίδη, από το Photoreportage.

Σχόλια