Έρευνες για τον 35χρονο... κουμπουροφόρο

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για να διαπιστωθεί τι κρύβεται πίσω από την επίθεση οπλοφόρου σε δύο αστυνομικούς που εκτελούσαν υπηρεσία, το απόγευμα του Σαββάτου 24 Ιανουαρίου 2009, στο πάρκο απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, επιχείρησαν να ελέγξουν ύποπτο. Εκείνος, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, προσπάθησε να τραβήξει πιστόλι που είχε στο πίσω μέρος της μέσης του, στο ζωνάρι του παντελονιού. Τοτε, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν ρίχνοντάς τον στο έδαφος.
Ο ύποπτος, πάνω στην πάλη, κατάφερε να βγάλει το πιστόλι και να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών, πετυχαίνοντας έναν εξ’ αυτών στο στήθος. Ο αστυνομικός φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και, απλά, τραυματίστηκε ελαφρά. Έτσι, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι αστυνομικοί αντέδρασαν ψύχραιμα και δεν ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, πλην όμως τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.
Πάνω στη συμπλοκή, ο δράστης αυτοτραυματίστηκε στην παλάμη του αριστερού του χεριού.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πρόκειται για 35χρονο αλλοδαπό ο οποίος αφού συνελήφθη, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο αστυνομικός που δέχθηκε τον πυροβολισμό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.

Σχόλια