Κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών βρίσκονται οι διωκτιές αρχές, μετά τη σύλληψη ενός αλλοδαπού στη Θεσσαλονίκη.
Ο νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Είχε οδηγήσει, εκεί, με διάφορα ταξί, 15 αλλοδαπούς (κυρίως από χώρες της Αφρικής), οι οποίοι είχαν έρθει, οδικώς, από την Αθήνα. Ο φερόμενος ως δράστης τους είχε προμηθεύσει με πλαστά διαβατήρια και τους έδινε οδηγίες για το ποια αεροπλάνα να πάρουν και ποιες πτήσεις να χρησιμοποιήσουν, για να ταξιδέψουν στη Γερμανία. Τους είχε υποσχεθεί ότι, εκεί, θα έβρισκαν, άνετα, δουλειά.
Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, στη Θεσσαλονίκη, χωρίς, όμως, να βρουν ιδιαίτερα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος, ή για τους συνεργάτες του. Το μόνο που βρήκαν ήταν μικροποσότητα χασίς, την οποία ο συλληφθείς προόριζε για προσωπική του χρήση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός αλλοδαπός είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών. Ήταν επιφορτισμένος με το να παραλαμβάνει τους λαθρομετανάστες από την Αθήνα, να τους μοιράζει τα πλαστά διαβατήρια και να τους οδηγεί στο αεροδρόμιο Μακεδονία, για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ώστε με αυτόν τον τρόπο, το κύκλωμα να "θολώνει" τα νερά και να χάνονται τα ίχνη του. Άλλοι συνεργοί του, οι οποίοι αναζητούνται, ήταν αυτοί οι οποίοι έφερναν τους λαθρομετανάστες από παραμεθόριες περιοχές στην Αθήνα κι άλλοι αυτοί που πλαστογραφούσαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, για το θέμα, έχει ειδοποιηθεί η Ιντερπόλ.

Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα του Skai tv

Σχόλια