Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα πρωινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:
Την 7-12-2008 και ώρα 00:25, πραγματοποιήθηκε έκτακτη, μη προγραμματισμένη πορεία ατόμων σε κεντρικές οδούς της πόλης, με σημείο συγκέντρωσης και αφετηρία τους χώρους του ΑΠΘ και την Πλατεία Καμάρας.
Κατά τη διάρκεια της πορείας, άγνωστοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προκάλεσαν φθορές σε έξι (6) τραπεζικά υποκαταστήματα και σε έξι (6) εμπορικά καταστήματα, ενώ εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότωφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες φρουρούσαν τα Α.Τ. Λευκού Πύργου και Άνω Πόλης.
Πλέον των ανωτέρω, ομάδα ατόμων που παρέμενε εντός του χώρου του ΑΠΘ, αφού εξήλθε στο οδόστρωμα, στη συμβολή των οδών Εγνατίας – Αγγελάκη, με ρίψη πετρών, προκάλεσε φθορές σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και ολοσχερή καταστροφή σε κουβούκλιο – εκδοτήριο εισιτηρίων του ΟΑΣΘ.
Η ίδια ομάδα, εξέρχονταν κατά διαστήματα από τους χώρους του ΑΠΘ και εκσφενδόνιζε, απρόκλητα και αναίτια, αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές κατά των καταλλήλως παρατεταγμένων αστυνομικών δυνάμεων, για να απωθηθεί εντός του ΑΠΘ, με περιορισμένη χρήση χημικών.
Οι αστυνομικές δυνάμεις διατήρησαν την ψυχραιμία τους, με αποτέλεσμα η κατάσταση να εκτονωθεί περί την 03:30 ώρα.
Ωστόσο, περί την 13:00 ώρα της ίδιας ημέρας, ομάδες πλέον των 1.000 ατόμων, εξήλθαν από τους χώρους του ΑΠΘ και κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης. Ορισμένα άτομα εξ αυτών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προκάλεσαν φθορές σε δεκατρία (13) τραπεζικά υποκαταστήματα και σε δεκαεπτά (17) εμπορικά καταστήματα, ενώ έθεσαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν φθορές-εμπρησμούς σε έξι (6) ΙΧΕ αυτοκίνητα.
Έτερη ομάδα ατόμων, επιτέθηκε απρόκλητα, με μολότοφ και μπογιές, σε αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες έμπροσθεν των Α.Τ. Λευκού Πύργου, Άνω Πόλης και Τούμπας-Τριανδρίας, ενώ στη συνέχεια έρριψε βόμβες μολότοφ στον προαύλιο χώρο του Υ.ΜΑ.Θ. χωρίς όμως να προκληθούν φθορές.
Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και μία διερχόμενη πολίτης, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Σχόλια