Πυρ κατά λεωφορείου του ΟΑΣΘ

Άγνωστος ή άγνωστοι πυροβόλησαν κατά λεωφορείου του ΟΑΣΘ, το βράδυ της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου 2008.
Το περιστατικό συνέβη μπροστά από τις 12όροφες πολυκατοικίες, στην οδό Λαγκαδά. Στο λεωφορείο, της γραμμής 38 (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός - Ευκαρπία), το οποίο κινούνταν προς την Ευκαρπία, επέβαιναν δέκα επιβάτες και ο οδηγός. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε.
Η βολίδα (άγνωστου τύπου) διαπέρασε ένα από τα παράθυρα της αριστερής πλευράς, διέσχισε κατά πλάτος το όχημα και έφυγε από ένα από τα παράθυρα της δεξιάς πλευράς. Ακολούθησε μικροπανικός κι ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα στην άκρη του δρόμου κι αποβίβασε τους επιβάτες.
Όταν διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τραυματιστεί κανείς -κι αφού είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία- αστυνομικοί έκαναν αυτοψία του χώρου και, στη συνέχεια, έδωσαν την άδεια στον οδηγό να πάει το όχημα στο αμαξοστάσιο.
Ως αργά το βράδυ δεν είχε ανακοινωθεί το παραμικρό από την αστυνομία. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δράστης ή οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει αεροβόλο τύπου "φλόμπερ". Επίσημα, από το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης έλεγαν πως "το θέμα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάστηκε από μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης", χωρίς, όμως, να δίνουν περισσότερες πληροφορίες.

Σχόλια