Νέος κύκλος επεισοδίων

Τρία 24ωρα μετά την εκτέλεση του 16χρονου Αλέξη, ο κλεφτοπόλεμος κουκουλοφόρων - αστυνομίας συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη.
Ώρα 22.49. Άνοιξε η οδός Τσιμισκή. Μόνον στην οδό Εγνατία υπάρχει, πλέον, πρόβλημα με την κυκλοφορία.
Ώρα 19.22. Αστυνομικοί συνέλαβαν νεαρούς που βγήκαν από το ΑΠΘ και πέταξαν πέτρες και μολότοφ στην οδό Εθνικής Αμύνης. Η κυκλοφορία στην οδό έχει διακοπεί από το ύψος της πλατείας Συντριβανίου ως το νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς". Έχει διακοπεί και ο ηλεκτροφωτισμός του δρόμου.
Ώρα 18.49. Ομάδες κουκουλοφόρων προκαλεί ζημιές σε καταστήματα μεταξύ Αριστοτέλους και Αγίας Σοφίας.
Ώρα 18.48. Ομάδα αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών έχει καταλάβει το κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου, στη Διαγώνιο.
Ώρα 18.00. Περίπου 450 διαδηλωτές, κυρίως μέλη της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου. Φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας και ανάβουν κεριά στη μνήμη του 16χρονου Αλέξη.
Ώρα 17.40. Περίπου 20 κουκουλοφόροι, που βγήκαν από το κτίριο της παλιάς Φιλοσοφικής, παίζουν πετροπόλεμο με αστυνομικούς, στο παρκάκι της Κ. Μελενίκου.
Ώρα 17.30. Πορεία περίπου 200 αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών ξεκινά από τα πανεπιστήμια, με κατεύθυνση την οδό Τσιμισκή. Σκοπεύουν να καταλήξουν στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, στην Αριστοτέλους με Ερμού.
Ώρα 15.00 Νεαρόκοσμος συγκεντρώνεται στην Καμάρα
Ώρα 14.45. Ομάδα κουκουλοφόρων επιτίθεται στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς. Πετά βόμβες μολότοφ στην είσοδο και πυρπολεί το φυλάκειο της εισόδου.
Ώρα 14.25. Επεισόδια έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, με διαδηλωτές και αστυνομικούς. Οι διαδηλωτές πετούν πέτρες και μολότοφ. Οι αστυνομικοί απαντούν με δακρυγόνα. Μια κοπέλα, από τους διαδηλωτές, τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι.
Ώρα 13.10. Ξεκίνησε η πορεία των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών, από την Καμάρα. Ακολουθούνται από ισχυρή δύναμη των ΕΚΑΜ. Πετάχτηκε μια μολότοφ κατά των αστυνομικών, αλλά εκείνοι δεν απάντησαν.
Ώρα 10.00. Η αστυνομία ανακοινώνει τη σύλληψη 16 ατόμων για πλιάτσικο(με κλικ εδώ η ανακοίνωση της αστυνομίας). Μεταξύ αυτών κι ένας 14χρονος, αλλά κι ένα ζευγάρι Αλβανών, με το γιο και τη νύφη τους. Συνολικά συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί κι οκτώ Έλληνες.

H επιστολή του πρωθυπουργού στον Γ. Παναγόπουλο --->
H επιστολή του πρωθυπουργού στον Σ. Παπασπύρο --->
Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή --->

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας --->
Οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου --->
Οι δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα --->
Οι δηλώσεις του Αλέκου Αλαβάνου --->
Οι δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη --->
Οι δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου --->

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ --->
Η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων --->

Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη --->

Η πρόταση του ΕΕΘ --->

Σχόλια