Αυξήθηκαν κλοπές και διαρρήξεις στην Τούμπα

Ρεπορτάζ ΕΛΕΝΗ ΞΥΔΑ

Αυξήθηκαν, τα τελευταία χρόνια, οι διαρρήξεις σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες της Άνω Τούμπας. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, η αστυνομία φαίνεται να μην μπορεί να βάλει τέλος στη δραστηριότητα των διαρρηκτών.

Το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης προβληματίζει μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως έχουν πολλά χρόνια να δουν αστυνομική περίπολο στους δρόμους της Τούμπας, με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα μικροκλοπών και διαρρήηξεων.
Ο Στέλιος Μπαμπάτσικος, ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών στην οδό Παυσιλύπου υποστήριξε πως γνωρίζει «πάνω από είκοσι περιστατικά διαρρήξεων σε σπίτια της περιοχής, ειδικά κατά τη διάρκεια των πρωινών ή μεσημεριανών ωρών!». Συμπλήρωσε ότι: «δεν υπάρχει ο φόβος της αστυνόμευσης ».
Η ιδιοκτήτρια πρατηρίου άρτου, Άννα Κ., κάνει λόγο για συχνές κλοπές ειδών, από τα σούπερ μάρκετ της Τούμπας, καθώς και η ίδια υπήρξε μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού.
Όπως εξιστορεί, δύο νεαροί μπήκαν σε σούπερ μάρκετ, έκαναν πως αγόραζαν προϊόντα και, τελικά, έφυγαν με δυο τενεκέδες λάδι, τους οποίους... δεν πλήρωσαν!
Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ερασιτέχνες διαρρήκτες και κλέφτες, ίσως και χρήστες ναρκωτικών, οι οποίοι κλέβουν για να εξασφαλίσουν τα χρήματα της δόσης τους. Δυστυχώς, παρά το ότι ζητήσαμε την άποψη της αστυνομίας, κάτι τέτοιο δεν έγινε δυνατό, καθώς μας παρέπεμψαν στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Σχόλια