Καλή η κατάσταση της αστυνόμευσης στην Όλγας

Ρεπορτάζ ΧΡΥΣΑ ΔΑΓΟΥΛΑ

Υποφερτή μέχρι αρκετά καλή χαρακτηρίζουν, από πλευράς εγκληματικότητας, την περιοχή της Όλγας, οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα περιστατικά όλο και μειώνονται.

Η Θάλεια, τραπεζική υπάλληλος, κάτοικος στην περιοχή της Μπότσαρη, δηλώνει πως ουδέποτε είχε κάποιο πρόβλημα. «Μ' έχουν ενοχλήσει κάποιες φορές στο δρόμο αλλά δεν ήταν κάτι ανησυχητικό. Νιώθω ασφαλής αλλά σε αυτό ευθύνεται και το γεγονός ότι έχω πολύ καιρό να ακούσω για κάποιο περιστατικό». Δεν αρνείται βέβαια ότι έχει ακούσει και για διαρρήξεις αλλά και για κλοπές στο δρόμο αλλά παλαιότερα.
Σε αυτά συνηγορεί, εν μέρει και η Σοφία, γιατρός που έμενε παλαιότερα στην περιοχή και αναγκάστηκε να μετακομίσει λόγω δουλειάς. «Μου άρεσε στην περιοχή. Ναι μεν είχα ενοχληθεί κατά καιρούς από κάποια περιστατικά στο δρόμο αλλά αυτά είναι ανάξια λόγου». Μας ανέφερε ένα πρόσφατο περιστατικό με κάποιο νεαρό που ήθελε να της αποσπάσει χρήματα.
«Εντάξει αυτά συμβαίνουν αλλά δεν έγινε κάτι σημαντικό. Το θετικό είναι ότι ο δρόμος φωτίζεται και έχει πάντα κόσμο».

Συχνότερο φαινόμενο είναι μεν οι διαρρήξεις αλλά ο κόσμος δεν τις αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ανησυχία. Μάλλον επειδή είναι περίοδος ύφεσης. Οι δράστες επιλέγουν να «χτυπήσουν» κατά τους θερινούς μήνες, όποτε και ο αριθμός των διαρρήξεων εκτινάσσεται.

Ο Βασίλης, φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, αναφέρει πως νιώθει σχετική ασφάλεια και πως θα συνιστούσε την περιοχή σε κάποιο νέο φοιτητή, για να μείνει.

Ο κ. Νικηφόρος, που διαμένει στην περιοχή του Φαλήρου για περίπου 30 χρόνια, βλέπει την όλη κατάσταση μάλλον μοιρολατρικά: «Έχω ακούσει για διαρρήξεις αρκετές φορές. Ακόμα και στην πολυκατοικία μας έχει τύχει, και όχι μόνο μια φορά. Και τι να κάνουμε όμως;» Συμπληρώνει πως νιώθει ασφαλής γιατί συγκριτικά με άλλες περιοχές, το Φάληρο δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα εγκληματικότητας. Προσθέτει, όμως, ότι αυτό ισχύει αποκλειστικά για τη Βασ. Όλγας, και όχι στους πιο πάνω δρόμους, όπου θεωρεί πως τα πράγματα είναι χειρότερα.

Όσο για το θέμα της αστυνόμευσης στην περιοχή, οι περισσότεροι δηλώνουν πως η παρουσία της αστυνομίας είναι αραιή, αλλά υπαρκτή.

Η Θάλεια μας είπε πως έχει δει κατα καιρούς αστυνομικούς να κάνουν περιπολίες ενώ ο Βασίλης συμπληρώνει: «Ναι έχω δει αστυνομικούς πολλές φορές στην περιοχή. Αυτό σίγουρα συμβάλλει στο αίσθημα ασφάλειας. Βέβαια τις περισσότερες φορές βλέπω τη δημοτική αστυνομία».

Ο κ. Νικηφόρος διαφωνεί. Δε θεωρεί πως υπάρχει ιδιαίτερη αστυνόμευση.

Σχόλια