Παρουσιάστηκαν στην αστυνομία τρεις κατηγορούμενοι για εμπρηστικές επιθέσεις

Παρουσιάστηκαν, το πρωί της Παρασκευής 14 Νοεμβρίου 2008, στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, τρεις νεαροί που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εμπρηστικές επιθέσεις.
Πρόκειται για δυό άνδρες και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον εισαγγγελέα.
Έξω από το τμήμα συγκεντώθηκαν περίπου 150 νεαρά άτομα, που φώναζαν συνθήματα.
Η δικογραφία σχηματίστηκε εναντίον των τριών μετά τη σύλληψη 27χρονου για εμπρηστικές επιθέσεις. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, "ο 27χρονος, που ύστερα από πολύμηνη προφυλάκιση αφέθηκε πριν λίγες μέρες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο έπειτα από επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην περιοχή Πυλαία της Θεσσαλονίκης. Κατόπιν τούτου, ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών αρχών από τις οποίες προέκυψε η συμμετοχή των τριών νεαρών στις παραπάνω επιθέσεις".
Οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και, εναντίον τους, ασκήθηκε δίωξη. Στη συνέχεια πήραν αναβολή για το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008.
Για τις 18.00 της Παρασκευής 14 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί πορεία, με αφετηρία την Καμάρα, για συμπαράσταση στον Μποζατζή και στους τρεις κρατούμενους.

Σχόλια